Política 02/07/2015

CiU situa Mercè Jou com a presidenta de la comissió de Salut davant del seu previsible relleu com a portaveu adjunta

Continuen els contactes entre Turull i Montañola per decidir com queda el grup parlamentari

Acn
2 min
Mercè Jou, membre dels sobiranistes d'Unió i el president del grup parlamentari de CiU al Parlament, Jordi Turull / ACN

BarcelonaCiU ha situat Mercè Jou com a presidenta de la comissió de Salut davant del seu previsible relleu com a portaveu adjunta, una de les exigències d'Unió en les negociacions amb CDC sobre la configuració del grup parlamentari. Els democratacristians van acordar la setmana passada substituir Jou per Roger Montañola com a portaveu adjunt del grup, però aquest és un canvi que ha de formalitzar el president, Jordi Turull. Montañola i Turull es van reunir dimecres en dues ocasions i continuen ara els contactes. Unió vol visualitzar el trencament al Parlament i reclama la separació a l'hemicicle i certa veu pròpia, però CDC vol mantenir el funcionament del grup i no dividir els temps d'intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mercè Jou no formava part de la comissió de Salut, però CiU ha demanat a l'inici de la sessió, que previsiblement serà l'última, introduir alguns canvis com són l'entrada de Jou en substitució de Meritxell Borràs (ara consellera de Governació) i que la nova integrant de la comissió fos a partir d'ara també la presidenta en lloc de Pere Vila, que hi ha renunciat després de ser escollit president de la Diputació de Girona.

Al marge d'això, Turull i Montañola segueixen negociant aquest dijous. Els democratacristians pressionen per traslladar l'esquema del Congrés al Parlament en la mesura del possible i reclamen tenir veu pròpia, i més tenint en compte que dimarts hi ha una compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, per informar de la nova composició del Govern després de la sortida d'UDC. Des de CDC, però, no es vol alterar l'actual funcionament del grup, i més quan tingui a veure amb intervencions de Mas.

El que sí que sembla fàcil que es tanqui és el canvi en el portaveu adjunt, el que explicaria que Jou hagi estat nomenada ara presidenta de la comissió a proposta del grup de CiU. Tampoc sembla complicat que s'acordi la separació a l'hemicicle dels diputats d'Unió de la línia oficialista.

stats