Política 29/11/2011

CiU i PP mantenen la primera reunió de contacte al Congrés dels Diputats

Duran, que encara no ha decidit si votarà a favor o en contra de la investidura de Rajoy, s'ha reunit amb Soraya Sáenz de Santamaría

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, i la número dos de Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, han mantingut aquest dimarts la primera reunió de contacte al Congrés dels Diputats després de les eleccions. Segons han informat fonts de CiU, ha sigut una trobada "cordial", en la línia de les relacions que van mantenir en la passada legislatura, on han "intercanviat opinions" sobre com es presenta el nou període parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans prèvies a aquesta reunió, Josep Antoni Duran i Lleida ha obert la porta a la col·laboració de CiU amb el PP per aprovar mesures "valentes". CiU aspira també a ser a la mesa del Congrés. La trobada s'ha produït a la tarda a les instal·lacions del Congrés, i ha durat aproximadament una hora, en què els dos portaveus han analitzat el panorama que es presenta en aquesta pròxima legislatura i les possibilitats de col·laboració. L'endemà de guanyar les eleccions, el PP ja va anunciar la seva intenció de "parlar" amb tots els grups parlamentaris a excepció d'Amaiur sobre les mesures que caldrà adoptar per sortir de la crisi.

Josep Antoni Duran i Lleida ha recordat aquest dimarts en unes manifestacions als mitjans poc abans de presentar les credencials per rebre l'acta de diputat que aquesta serà una legislatura "molt difícil" i que el PP "no en tindrà prou a tenir majoria absoluta" en qüestions que "aniran més enllà de si es disposa dels vots o no". La lluita contra la crisi i l'atur, ha recordat, farà necessàries "mesures valentes", i "en la mesura que ens demanen la nostra col·laboració, haurem de parlar amb ells".

Segons Duran, CiU encara no té decidit el sentit del seu vot en el debat d'investidura. "És evident que el PP no necessita els nostres vots per a la investidura i que té una majoria suficient. D'entrada partim de posicions diferenciades i si en el transcurs dels pròxims dies hi ha alguna aproximació es pot modular la nostra posició", ha sentenciat.

En aquestes declaracions als mitjans, Duran també s'ha mostrat convençut que CiU tindrà un lloc a la mesa del Senat. "Hi hem estat sempre que hi ha hagut un grup parlamentari amb responsabilitats de govern obert a la pluralitat de la cambra i estic convençut que el PP no serà menys obert que el PP en èpoques anteriors i que el PSOE en anteriors legislatures, i per tant la nostra aspiració és ser a la mesa i presidir un parell de comissions a la legislatura", ha dit.

La reunió entre Duran i Soraya Sáenz de Santamaría ha tingut lloc poques hores abans que el president electe del govern espanyol, Mariano Rajoy, mantingui tres reunions clau per impulsar una reforma laboral "urgent". Rajoy es trobarà a la seu del PP aquest dimecres amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, i amb el president de la CEOE, Joan Rosell.

stats