Política 27/10/2012

CiU frena el seu ascens, el PP es manté i el PSC segueix caient, segons un sondeig de 'La Vanguardia'

L'enquesta mostra un lleuger descens dels partidaris a la independència en cas que s'obtingués un pacte fiscal similar al concert econòmic

Ara
1 min
Captura del gràfic de l'enquesta de 'La Vanguardia'

BarcelonaCiU seria la guanyadora clara dels comicis del 25 de novembre, tot consolidant l'ascens que les enquestes preveuen, però sense arribar a la majoria absoluta, segons una enquesta preelectoral elaborada per Feedback per al diari 'La Vanguardia'. El sondeig estima que la federació nacionalista obtindria uns 66 escons, de manera que quedaria a 2 de la majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el PSC viuria una davallada estrepitosa i es quedaria amb 18 escons, tot perdent-ne 10. Només un escó per sota quedaria el PP, que es mantindria com a tercera força i només perdria un diputat. ERC seria el partit amb un augment de diputats més pronunciat: els republicans guanyarien 6 escons i passarien a tenir-ne 16.

ICV-EUiA en guanyaria entre 2 i 3, Ciutadans en guanyaria 3 –duplicant els seus escons– i SI quedaria sense representació a la cambra.

La majoria votaria 'no' a la independència si hi hagués concert

D'altra banda, l'enquesta també tracta el tema de la independència. Per primer cop des que es formula aquesta pregunta, obtindrien una lleugera majoria –un 45%– els que s'oposen a la independència en cas que Catalunya obtingués un pacte fiscal similar al concert econòmic basc. El 43%, en canvi, votarien a favor de l'estat propi encara que s'obtingués el pacte fiscal. L'anterior sondeig, fet fa dues setmanes, mostrava uns percentatges del 46% de partidaris de la independència amb pacte fiscal o sense, i del 42% de votants que optaria pel 'no' si s'obtingués l'acord econòmic.

stats