Política 23/05/2011

CiU no descarta pactar amb el PP a Tarragona i deixar el PSC a l'oposició

Aquest pacte ha existit els darrers quatre anys a la Diputació de Tarragona

Efe
1 min

TarragonaEl president de CDC del Camp de Tarragona, Quim Nin, ha manifestat que la federació nacionalista no descarta pactar amb el PP un govern conservador a l'Ajuntament de Tarragona, que deixaria a l'oposició el PSC, liderat per l'actual alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de Convergència a Tarragona s'ha referit a la situació que es produeix a l'Ajuntament de la capital, després que el PSC aconseguís ahir 12 regidors, davant dels set obtinguts, respectivament, per CiU i PP i al regidor aconseguit per ICV-EUiA. En aquest sentit, ha recordat que CiU i PP sumarien la majoria necessària per governar i que el seu partit no té "por de pactar amb ningú".

"CiU ha governat durant quatre anys la Diputació de Tarragona juntament al PP, i allà ja he estat company del líder del PP, Alejandro Fernández. No tinc por de governar amb ell, encara que som conscients que cada partit polític té un projecte concret", ha dit.

Respecte a les declaracions de la portaveu del grup municipal del PSC, Begoña Floría, insistint en què ha de ser la llista més votada la que governi, Nin li ha recordat que el tripartit va evitar que Artur Mas fos president de la Generalitat, malgrat haver obtingut més vots a les urnes.

De la seva banda, la cap de llista de CiU, Victòria Forns, s'ha mostrat convençuda que el seu posicionament "serà decisiu" davant la direcció de la federació nacionalista a l'hora de tancar possibles pactes de govern.

stats