Política 05/07/2012

CiU i PP acorden ajornar el debat sobre l'euro per recepta

Els dos grups han presentat una proposta de resolució conjunta en què insten el Govern a analitzar els efectes tant del copagament farmacèutic estatal com de la taxa catalana

Ara / Acn
2 min

BarcelonaCiU i PP han arribat a un acord per analitzar a finals d'any els efectes de l'euro per recepta i determinar la conveniència de la taxa, així com per avaluar també l'impacte del copagament farmacèutic imposat per l'Estat. Tal com havia apuntat l'ARA, finalment els dos grups han registrat avui una resolució conjunta al Parlament amb el compromís de "valorar la continuïtat" de la taxa a partir del 2013 en funció dels ingressos i el dèficit de la Generalitat. D'aquesta manera, el PP es fa enrere en l'exigència de retirar immediatament l'euro per recepta i CiU esquiva la soledat parlamentària que hauria suposat una resolució conjunta de tota l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presentació de la resolució conjunta de populars i convergents implica que en la votació d'aquest dijous a la tarda quedaran sense efecte les resolucions de la resta de grups, que demanen la supressió directa de la taxa, si el PP no hi dóna suport com sí que preveia fer inicialment. De fet, el president de la Generalitat, Artur Mas, va advertir dimecres al grup que lidera Alícia Sánchez-Camacho que si gosava exigir la retirada de l'euro per recepta cometria "la irresponsabilitat més gran de la història parlamentària catalana". I és que els populars van permetre que aquesta mesura prosperés amb la seva abstenció a la llei d'acompanyament dels pressupostos.

Amb l'acord al qual han arribat CiU i PPC aquest divendres al matí, els dos grups es comprometen a dialogar sobre la continuïtat de l'euro per recepta a partir dels pressupostos del 2013. Inicialment, el PPC demanava que l'executiu es comprometés a eliminar la taxa en cas que la recaptació derivada del copagament farmacèutic que ha incrementat recentment el govern espanyol cobrís la recaptació que es pretenia aconseguir amb l'euro per recepta. Un punt que la federació nacionalista ha exigit retirar. A canvi, s'avaluarà l'impacte de les dues mesures (euro per recepta / copagament farmacèutic) per prendre una decisió de cara al proper any.

stats