POLÍTICA
Política 08/06/2011

CiU i PP, a punt de tancar un acord per governar la ciutat de Tarragona

La candidata convergent defensa que la ciutat hauria de ser una “excepció” al criteri general de la federació de deixar governar la llista més votada. El candidat popular es felicita perquè l'acord sigui “en clau tarragonina” i el fins ara alcalde, el socialista Ballesteros, defensa el seu dret a mantenir-se al càrrec

Redacció
2 min
La candidata de CiU a Tarragona, Victòria Forns, acompanyada del secretari general de la formació, Oriol Pujol / Van der Meulen

TarragonaCiU i el PP estan molt a prop de tancar un acord per assolir l'alcaldia de Tarragona i deixar fora el fins ara alcalde, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, tot i que la llista del PSC va ser la més votada al municipi. El pacte, que podria prendre forma aquest mateix dimecres, hauria d'incloure un acord per alternar l'alcaldia entre la convergent Victòria Forns i el popular Alejandro Fernández. “Anirem de pressa", ha dit la candidata convergent, que ha demanat també respecte per la discreció amb què s'estan duent a terme les negociacions. Aquest matí, Forns ha explicat que els dirigents nacionals de CiU, els mateixos que proposen que el candidat de la llista més votada a cada municipi sigui qui governi a l'ajuntament, han estat informats de les converses amb el PP. A les eleccions del 22-M, el PSC de Ballesteros va obtenir 12 regidors. CiU i PP en van aconseguir 7 cadascun i el regidor restant va anar a parar a mans d'ICV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Forns, “el que Tarragona necessita és un govern fort i estable” que podria sortir de la suma dels set regidors de CiU i els set del PP. Els 12 regidors del PSC i l'únic regidor d'ICV, en canvi, no sumen majoria absoluta. La candidata convergent també ha recordat que, si bé dimarts al migdia Oriol Pujol va dir que CiU respectaria la llista més votada a cada municipi, al vespre, des de Tarragona, va matisar aquesta premissa i va explicar que la ciutat tarragonina podria ser “una excepció” d'aquesta política de pactes. Forns no ha donat detalls, en canvi, de com s'ha de repartir l'alcaldia en cas d'assolir el pacte.

Qui seria el seu soci, el líder del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, s'ha mostrat satisfet per l'evolució de les negociacions. “CiU sembla entendre que aquest pacte s'ha de fer en clau estrictament tarragonina”, ha dit Fernández que tampoc ha donat detalls sobre com es repartirien l'alcaldia. El candidat del PP també ha demanat que Tarragona no esdevingui moneda de canvi de cap altra alcaldia: “Espero que CiU no cometi l'error de lligar l'acord a Tarragona amb pactes a altres ciutats”, ha explicat. “Qualsevol acord que no es faci en clau tarragonina serà un greu error”, ha reblat Fernández.

Des de la barrera i sense poder fer massa cosa a banda d'esperar, l'encara alcalde en funcions de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, defensa el seu dret a mantenir-se en el càrrec argumentant que és el cap de la llista més votada a la ciutat. Ballesteros reconeix que després de la reunió de dimarts de la militància de CiU a la ciutat "s'igualen les possibilitats" entre un mandat socialista i un de compartit entre PP i CiU. Les bases de la federació nacionalista van rebel·lar-se contra el mandat de deixar governar la llista amb més suports i van demanar que Forns continués negociant amb el PP.

stats