POLÍTICA
Política 03/05/2012

CiU i PP rebutgen un procés negociat per evitar el conflicte competencial

El PSC ha proposat sense èxit a la mesa i a la junta de portaveus del Parlament aquesta via per evitar el conflicte per invasió de competències amb la reforma laboral

Efe
2 min

BarcelonaCiU i PP han impedit avui amb els seus vots a la mesa i la junta de portaveus del Parlament que prosperés la proposta del PSC d'obrir "un procediment negociat" amb el govern espanyol del PP sobre el decret de reforma laboral a fi d'evitar un conflicte per invasió de competències de la Generalitat. El PSC, que va demanar el passat 25 d'abril obrir aquest procés de conciliació entre els governs de la Generalitat i de l'Estat, ha lamentat avui que CiU i PP hagin desestimat aquesta via.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El grup socialista plantejava la interposició d'un "procediment negociat" com a via alternativa a la de presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra el decret, després que CiU i PP ja van impedir que prosperés en el ple del Parlament. Segons el PSC, encara que el recurs d'inconstitucionalitat és un sistema més ràpid que el del procediment negociat per defensar les competències de la Generalitat en matèria laboral, el seu partit havia volgut oferir a CiU "una nova possibilitat" de frenar la invasió competencial.

Similar a un acte de conciliació

Un "procediment negociat" és similar al que seria un "acte de conciliació" en altres àmbits jurídics, com ara un conflicte laboral o una separació matrimonial, i consisteix que les dues parts enfrontades negociïn una solució pactada que eviti haver d'interposar una demanda davant els tribunals. El PSC havia mantingut converses en els últims dies amb els altres grups perquè se sumessin a la seva proposta de "procediment negociat" al voltant del decret de reforma laboral, però el rebuig conjunt de CiU i PP ha impedit que tirés endavant aquest matí a les reunions de la mesa i la junta de portaveus. ERC i ICV-EUiA, en canvi, reclamen al govern que vagi directament al Constitucional.

stats