POLÍTICA
Política 23/05/2012

CiU i PP veten al Parlament la tramitació de la llei d'ERC de suport a l'emprenedoria

Les dues formacions justifiquen que properament el Govern presentarà la seva proposta, malgrat que admeten un alt grau de coincidència amb el text proposat pels republicans

M.colomer
1 min

BarcelonaEl Parlament ha tombat amb els vots de CiU i el PP la tramitació de la proposició de llei de suport al treball autònom i l'emprenedoria que ha presentat ERC, més d'un any després que així ho proposés el Consell Assessor del Govern per a la reactivació econòmica del país. CiU i PP han justificat les seves respectives esmenes de rebuig a la proposta d'ERC amb el pretext que el Govern ja n'està elaborant una que presentaran pròximament al Parlament. Això sí, tant convergents com populars han reconegut un alt grau de coincidència amb el text de la proposició dels republicans i la necessitat de legislar entorn al suport a l'emprenedoria i la petita i microempresa, el gruix del teixit empresarial català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el diputat del PP Rafael Luna ha recordat que la llei de suport a l'emprenedoria forma part dels acords amb CiU per als pressupostos del 2012. Aquest ha estat el principal element que han criticat tant ERC com el PSC i ICV-EUiA: que CiU i PP vulguin pactar la llei al marge de la resta de partits abans no arribi al Parlament. Pewrò la diputada de CiU, Meritxell Borràs, ha defensat que serà en el tràmit de la llei que proposi el Govern que hi haurà el procés de diàleg per ampliar la base de l'acord.

El portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós, però, ha recordat que el Govern ha incomplert ja fins a tres vegades el compromís de portar al parlament una proposta de llei de suport a l'emprenedoria, motiu pel qual ha assegurat que els republicans han pres la iniciativa.

stats