POLÍTICA
Política 29/02/2012

CiU, PSC i PP veten la compareixença de la delegada de l'Estat a Catalunya al Parlament

ICV, ERC i SI volien que comparegués per donar explicacions sobre el cas del ciutadà agredit per la Guàrdia Civil per haver-los parlat en català

Ara
2 min

BarcelonaCiU, PSC i PP s'han alineat avui per vetar la proposta d'ICV, ERC i SI a la comissió parlamentària de cultura i llengua que pretenia fer comparèixer la delegada del govern espanyol a Catalunya, l'exdiputada María Llanos de Luna, per donar explicacions sobre l'agressió de la Guàrdia Civil a un ciutadà que els havia parlat en català a l'aeroport del Prat al mes de gener.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat republicà Pere Bosch ha considerat que la delegada hauria de comparèixer al Parlament "per higiene democràtica" i per esclarir uns "fets prou greus". També ha recordat que el Síndic de Greuges s'ha queixat en reiterades ocasions que la delegació del Govern no atén les seves peticions. Per la seva banda, el diputat de SI, Uriel Bertran ha lamentat especialment el vot dels nacionalistes, atès que "el veto de CiU sumat al bloc espanyolista dóna cobertura política a aquestes pràctiques de la policia espanyola a Catalunya i l'empara perquè aquests fets es puguin tornar a reproduir". Es dóna el cas que CiU, amb ERC i ICV, sí que va portar la denúncia a la Comissió Europea. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va negar els fets.

Aquest matí, a més, el PP ha salvat el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, de ser cessat com a president de la comissió bilateral Estat-Generalitat, tal com reclamava ICV amb el suport del PSC i ERC per la seva escassa implicació en l'activitat i la falta de resultats obtinguts en la seva trajectòria al capdavant de l'òrgan de negociació entre els dos executius. Aquests dos partits també han tombat a la comissió d'afers institucionals la demanda de convocar urgentment una comissió bilateral per exigir els deutes pendents de l'Estat.

stats