Política 12/04/2012

CiU i PSC acorden que el Parlament voti les conclusions de la comissió del concert abans de l'estiu

La federació pacta amb ERC donar suport legal i polític a un "procés de ratificació ciutadana" del pacte fiscal

Acn
2 min

BarcelonaCiU i PSC han transaccionat una proposta de resolució que estableix que el Parlament haurà de votar les conclusions de la comissió del concert abans d'acabar el període de sessions, és a dir, abans de l'estiu. La federació s'ha sumat així a una resolució en aquest sentit que havien presentat els socialistes i que, per tant, s'aprovarà en el ple de les retallades que conclou aquest dijous a la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, els nacionalistes han pactat amb ERC donar "suport legal i polític" a un "procés de ratificació ciutadana" de la proposta de pacte fiscal basat en el concert que Catalunya plantegi a l'Estat, tot i que no concreta la data i el format d'aquest procés. La proposta del PSC parlava d'iniciar abans de finalitzar l'any 2012 les converses amb l'Estat per actualitzar el model de finançament de les comunitats autònomes de règim comú en el si del Consell de Política Fiscal i Financera i les comissions bilaterals respectives. La transacció amb CiU, però, ha eliminat aquest última part del CPFF i de les bilaterals per deixar només el termini del 2012 per iniciar les negociacions.

CiU sí que donarà suport íntegre al segon punt del PSC, que parla d'incloure el debat sobre les conclusions de la comissió del concert en l'ordre del dia d'un ple que tingui lloc en l'actual període de sessions, és a dir, abans de l'estiu, per "propiciar urgentment el punt de partida de les negociacions bilaterals amb el govern de l'Estat per al nou pacte fiscal".

D'altra banda, la federació ha pactat amb ERC "donar suport legal i polític a un procés de ratificació ciutadana de la proposta de pacte fiscal" que Catalunya plantegi a l'Estat. Els republicans en un inici parlaven de consulta popular, però en l'acord amb CiU no hi ha cap referència, ni tampoc cap data límit o termini per fer aquest procés.

Els grups de l'oposició també han arribat a acords, però sense l'aval de CiU, fet que suposa que no s'aprovaran en el ple. PSC, ICV-EUiA, ERC i C's han pactat mantenir la sisena hora. A més, socialistes i populars aposten per reformar el Servei d'Ocupació de Catalunya.

D'altra banda, el PSC i ICV-EUiA han acordat una resolució de rebuig a la reforma laboral, i socialistes i republicans s'han posat també d'acord per instar el Govern a "oposar-se a la llei d'estabilitat pressupostària i qualsevol altra iniciativa que atempti contra l'autogovern de Catalunya i permeti l'Estat intervenir la Generalitat, la seva autonomia i les seves competències".

stats