DEBAT D'INVESTIDURA
Política 21/12/2010

CiU situa el PSC com a interlocutor preferent per arribar a grans acords

Felip Puig, encarregat per part de CiU de la negociació per la investidura de Mas, ha negat que es vulgui arribar a qualsevol pacte estable de legislatura

Redacció
2 min

BarcelonaEl secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha situat avui el PSC com l'interlocutor preferent de CiU en aquesta pròxima legislatura, per arribar a "grans acords de país" entre les dues principals forces catalanes, començant per facilitar la investidura d'Artur Mas com a president català. Puig, encarregat de negociar amb la resta de grups parlamentaris la investidura de Mas, ha justificat la prioritat que dóna CiU als socialistes en les seves relacions polítiques, encara que sense arribar a pensar en un pacte estable de legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Puig ha recordat que el PSC "és el segon partit polític del Parlament", ha liderat el tripartit, és el partit amb el qual CiU negocia el traspàs de poders i, a més, també els socialistes governen a Espanya i caldrà negociar amb ells en les Corts. Amb els socialistes catalans, a més, CiU haurà d'"establir una dinàmica de diàleg i de grans acords de país", per exemple sobre el marc legal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o l'impuls d'una llei electoral catalana.

Puig ha ressaltat que els 62 diputats de CiU i els 28 del PSC "sumen 90", just els dos terços necessaris per impulsar algunes lleis que requereixen una "majoria qualificada" al Parlament. "El nostre principal interlocutor volem que sigui el PSC", ha postil·lat Puig, que espera que els socialistes "corresponguin" de la seva banda amb una actitud anàloga a la mantinguda per CiU des de l'oposició, obert a pactar amb el tripartit grans temes de país.

Per contra, Puig s'ha mostrat "sorprès" per la "bel·ligerància" de la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, en el debat d'investidura al Parlament. Puig ha explicat que en les pròximes hores es mantindran converses amb PSC, PPC i ERC per explorar la possibilitat que s'abstinguin en la segona votació d'investidura, que tindrà lloc demà passat, i facilitin així la proclamació de Mas com a president de la Generalitat.

stats