LA RESSACA DEL 22-M
Política 01/06/2011

CiU i PSC trenquen el gel però no acosten posicions per decidir sobre l'alcaldia de Badalona

Tant Jordi Serra (PSC) com Ferran Falcó (CiU) neguen que hi hagi sobre la taula una oferta d'alcaldia compartida per part dels socialistes

Redacció
2 min

BarcelonaEl puzzle de l'alcaldia de Badalona va per llarg. Avui al vespre s'han reunit Jordi Serra (PSC) i Ferran Falcó (CiU) per explorar la viabilitat d'un pacte que els permeti governar a Badalona i, d'aquesta manera, foragitar de l'alcaldia Xavier García Albiol, candidat del PP i conegut especialment pel seu discurs xenòfob a la ciutat. Aquesta reunió ha servit, segons ha explicat Falcó, per "trencar el gel" i per analitzar els resultats del 22-M, en què els dos partits van perdre regidors. No s'ha arribat a cap acord i l'única cosa segura, a hores d'ara, és que si governa el PP tant PSC com CiU estaran a l'oposició perquè cap d'ells vol pactar amb els populars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Falcó no ha amagat que l'entesa amb el PSC és bona i que, per tant, no tanca encara cap porta. "Si governa, el PP no es veurà a l'alcaldia fins el mateix dia 11", ha comentat tot enviant un missatge d'esperança als socialistes. Encara queden dies, per tant, per a la negociació i CiU i PSC es tornaran a veure en els pròxims dies. Abans, però, els socialistes es reuniran dijous amb ICV-EUiA. Els convergents celebraran una reunió el proper 9 de juny per acabar de decidir-se, sempre amb el beneplàcit de la direcció nacional. És el mateix Falcó qui informa Artur Mas de l'estat de les negociacions.

Serra ha recordat que en cas d'acord cal el suport dels ecosocialistes per poder garantir la configuració d'un govern alternatiu al PP, que va ser la llista més votada. Contràriament a les sensacions inicials de Falcó al voltant de la negociació, Serra es mostra més optimista i es veu "clarament" al govern de Badalona els pròxims quatre anys. Un dels elements que pot ser clau en el desenvolupament d'aquesta negociació és el repartiment de les àrees de gestió i de les cadires de la sala de plens, especialment la de l'alcaldia. Després que CiU posés sobre la taula aquesta possibilitat, el PSC s'ha mostrat obert a explorar "totes les possibilitats". Ni Falcó ni Serra, però, n'han volgut parlar i asseguren que aquest debat no s'ha plantejat durant la reunió.

En el que també han coincidit PSC i CiU durant la reunió és en l'autocrítica. El socialista Jordi Serra admet que si fructifica el pacte s'haurà de reorganitzar l'administració municipal perquè sigui més "àgil", sobretot amb temes que han estat "punyents" durant la campanya, com la seguretat i la immigració. Els candidats també admeten que a més de l'agilitat a l'hora d'actuar també ha mancat agilitat comunicativa.

stats