Política 09/06/2011

CiU i PSC es repartiran l'alcaldia al Vendrell després d'arribar a un acord de govern

Vint-i-quatre hores després de reprendre les negociacions trencades pel flirteig dels nacionalistes amb PxC, l'acord ara es fa extensible a ERC i PP en l'anomenat govern de 16

Acn
2 min

El VendrellDesprés d'intenses negociacions, el PSC i CiU del Vendrell han confirmat aquest dijous a la tarda que han tancat un acord per governar els propers quatre anys. L'acord estableix que el candidat socialista, Martí Carnicer, i el de CiU, Benet Jané, es repartiran l'alcaldia de manera que Jané, alcalde en funcions, governarà els primers dos anys i Carnicer els dos restants. L'acord està obert també a l'entrada al govern del PP i Junts pel Vendrell. Aquest pacte arriba després que Carnicer assegurés que havia donat les negociacions per trencades després de les declaracions de Jané on assegurava que l'objectiu era arribar a l'alcaldia tot i necessitar els vots de PxC per aconseguir-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

PSC i CiU han arribat aquest dijous a un pacte definitiu per formar govern al Vendrell després de tot el dia de reunions. El pacte, obert també a PP i Junts pel Vendrell i els detalls del qual oferiran aquest divendres en roda de premsa, estableix que els dos candidats, Carnicer i Jané, es parteixin l'alcaldia, de manera que Jané governarà els dos primers anys -ja que és l'actual alcalde- i Carnicer els dos darrers.

El pacte arriba després d'un estira-i-arronsa marcat per les declaracions de Jané on obria la porta a pactar amb Plataforma per Catalunya (PxC) per ser alcalde. Carnicer va tancar llavors la porta a les negociacions amb CiU però va accedir a reemprendre el diàleg si CiU modificava el discurs. Aquest dimecres Jané va anunciar la seva voluntat de formar un pacte de govern estable amb el PSC i obrir-lo també al PP i el grup d'independents. Jané modificava així les seves declaracions anteriors assegurant que en cap cas l'objectiu de les seves declaracions anteriors era deixar les negociacions amb els socialistes i la resta de partits.

Jané va insistir aquest dimecres en roda de premsa en la necessitat de formar un ''govern fort i estable'' per donar a El Vendrell les eines de futur necessàries per sortir de la crisi actual. Des de files convergents i socialistes ja donaven dimecres l'acord per "pràcticament tancat" i assenyalaven que "permetria afavorir una nova dinàmica'' a l'Ajuntament.

Per CiU i PSC, un govern format per 16 persones -entre els regidors del PSC, CiU, PP i Junts pel Vendrell- és viable pel municipi.

stats