Política 31/05/2011

CiU rebutja d'entrada l'oferta del PSC de compartir l'alcaldia de Badalona per barrar el pas al PP

Ahir els socialistes van oferir a Ferran Falcó, candidat de la federació a Badalona, dos anys d'alcaldia en el marc d'un projecte "sòlid i estable"

Redacció
2 min

BarcelonaL'alcaldable de CiU a Badalona, Ferran Falcó, ha recordat avui al PSC, en declaracions a Efe, que "no és suficient compartir o alternar l'alcaldia per governar la ciutat", sinó que "fa falta que ens presentin un projecte sòlid i no només que sembli que ens repartim el pastís". A les eleccions municipals del 22 de maig passat el PP, liderat per Xavier García Albiol, va obtenir 11 regidors a Badalona, per 9 del PSC, 4 de CiU i 3 d'ICV-EUiA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC havia dit ahir que estava disposat a estudiar, "si calgués, totes les fórmules que facin falta per fer possible el govern que la ciutat necessita", i li va oferir, segons Europa Press, dos anys d'alcaldia en el marc d'un projecte "sòlid i estable". Encara que fonts socialistes no han confirmat aquest extrem, Falcó ha indicat avui que a la reunió de demà dimecres entre les dues formacions el PSC "ens pot presentar la proposta que ens alternem dos anys en el govern de la ciutat", ha dit. En aquest sentit, Falcó ha indicat que "potser ens convencen per governar, cosa que ja hem fet aquests últims quatre anys, però la proposta ha d'anar acompanyada de moltes més coses".

Falcó ha recordat que "seríem un govern en minoria, amb el suport extern d'ICV, davant un PP en l'oposició forta, i no sé si aquesta és la millor opció". Aquesta nit, el dirigent convergent es reunirà amb els membres del seu partit a Badalona per parlar de la trobada que mantindran demà amb el PSC, formació, aquesta última, que dijous s'entrevistarà també amb ICV-EUiA per sondejar una aliança a tres que deixi fora de l'alcaldia Albiol. En aquest context, caldrà veure quin efecte pot tenir en aquestes negociacions la formació del govern de la Diputació de Barcelona, on CiU necessita suports i el PP ja se'ls ha ofert.

stats