Política 01/12/2014

CiU demanarà al Senat la dimissió de Fernández Díaz per utilitzar políticament "les clavegueres de l'Estat"

El senador Jordi Sendra presentarà una moció d'interpel·lació la setmana que ve en què també demana a la UE que "castigui" el govern espanyol per "guerra bruta"

Acn
2 min

MadridEl portaveu de CiU a la Comissió d'Interior del Senat, Jordi Sendra, demanarà la setmana que ve la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per l'ús de les "clavegueres de l'Estat" per difondre informació falsa i "difamar" amb finalitats polítiques. Sendra ho farà en el marc d'una moció conseqüència d'interpel·lació per la filtració a El Mundo d'una suposada investigació a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per uns comptes suïssos inexistents. A més, demanarà a l'executiu de Rajoy que aclareixi la informació que publica aquest dilluns el diari ARA sobre l'existència d'una unitat policial secreta contra el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sendra vol que l'executiu espanyol expliqui si existeix aquesta unitat de la Policia Nacional creada el 2012 exclusivament per rastrejar informació sobre presumptes irregularitats i delictes de polítics catalans per utilitzar aquesta informació contra el procés d'independència.

El senador de CiU considera "intolerable" que hi hagi òrgans "fora del control legal" a les ordres del ministre de l'Interior, i assegura que si es demostra que Fernández Díaz fa servir les "clavegueres de l'Estat" per lluitar contra el procés d'independència "ha de dimitir immediatament". A més ha reclamat a la Unió Europea que "s'involucri" i "castigui" el govern espanyol per fer servir la "guerra bruta" i "eines antidemocràtiques" per "lluitar contra Catalunya".

La moció d'interpel·lació que Sendra defensarà la setmana que ve al ple del Senat exigeix la dimissió del ministre de l'Interior "pel nul control que exerceix sobre la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals", que és "d'on surt la filtració a la premsa d'informacions falses o no verificades" publicades "amb evident ànim de difamar deliberadament la imatge de personalitats polítiques de Catalunya".

stats