DRET A DECIDIR
Política 27/09/2013

Joana Ortega: "La pregunta de la consulta no serà una cotilla"

La vicepresidenta del Govern diu a Catalunya Ràdio que el procés ha de ser "inclusiu" i ha de garantir la "màxima cohesió social" al voltant del dret a decidir

Ara
2 min

BarcelonaInclusió i manteniment de la cohesió social. Aquestes són, segons la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, les dues premisses que s'han de complir en la consulta sobre el futur de Catalunya. És per això que Ortega assegura que "la pregunta de la consulta no serà una cotilla". Tanmateix, ha evitat aclarir quina és la postura del Govern sobre si la consulta ha de tenir una o més preguntes, com defensa el líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida. El president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar ahir en el debat de política general al Parlament que les 'terceres vies' han fracassat i que Catalunya ha de fer ara un pas més enllà. Ortega tampoc ha aclarit si les respostes aniran o han d'anar més enllà d'independència 'sí' o 'no', tot i que ha remarcat que a Catalunya hi ha moltes "sensibilitats", totes "legítimes", i la consulta no les pot menystenir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Ortega ha posat l'accent a deixar de banda, de moment, el debat sobre el contingut concret de la pregunta i les possibles respostes i a esmerçar els esforços a recollir el màxim "consens" al voltant del dret a decidir.

Duran i Lleida, un "gran aliat" del procés i el dret a decidir

Ortega ha fet una defensa acèrrima del paper que està jugant el líder d'Unió −partit del qual ella forma part− en el procés català, i ha assegurat que Duran i Lleida és un "gran aliat" del Govern en el procés i en el dret a decidir. En aquest sentit, la número dos del Govern ha volgut esvair el fantasma de la ruptura de la federació i ha mantingut que "no hi ha divergència" entre CDC i Unió: "Són partits diferents i fan reflexions diferents". En aquest sentit, Ortega ha considerat que l'article en què Duran posa sobre la taula una tercera via entre la independència i l'assimilació "és una reflexió serena, profunda i importantíssima" que no es pot menystenir, alhora que sosté que "no es pot castigar ningú" per "convidar a reflexionar". "No tot és blanc o negre. El poble català és molt madur i ha de reflexionar", ha conclòs.

stats