Política 26/05/2012

Duran donaria suport a una consulta popular sobre el pacte fiscal

"Si el govern central no atén la nostra petició, haurem d'estudiar la manera de reivindicar que es posi fi al nostre dèficit fiscal", afirma el líder d'Unió

Efe
1 min

LleidaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat avui que si el Govern de la Generalitat convoqués una eventual consulta popular en el futur sobre el pacte fiscal, ell hi estaria d'acord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran i Lleida, que ha acudit a la festa de l'Aplec del Caragol a Lleida, ha assenyalat, no obstant això, que ara el que toca és prioritzar aconseguir aquest pacte fiscal i ser optimista sobre la possibilitat d'aconseguir-lo.

"D'entrada cal convèncer com més partits polítics catalans millor, perquè així tindrem més pes polític i més transversalitat, i, per tant, tindrem més possibilitats amb vista a fer una defensa conjunta davant el govern estatal", ha dit.

El líder d'Unió ha assenyalat que els esmentats suports es comprovaran al Parlament al mes de juliol, però ha recordat que abans, el 30 de maig, se celebrarà una reunió amb totes les forces polítiques catalanes en la qual es podran veure ja els possibles suports.

"A partir d'aquí, si el govern central no atén la nostra petició, haurem d'estudiar la manera de reivindicar que es posi fi al nostre dèficit fiscal", ha dit.

De la seva banda, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, s'ha limitat a reclamar que els partits que participin en l'esmentada reunió "hi vagin amb un esperit constructiu i amb la finalitat de buscar millors solucions i fórmules de finançament per a Catalunya".

stats