Política 23/05/2011

CiU aconsegueix majoria absoluta a la Diputació de Tarragona

Els convergents aconsegueixen 14 dels 27 diputats

Acn
2 min

TarragonaCiU ha aconseguit una clara majoria absoluta a la Diputació de Tarragona. El nou escenari que han deixat aquestes eleccions municipals dóna al partit catorze dels 27 diputats de l'ens supramunicipal. Aquest resultat fa que la federació incrementi la distància amb el PSC, que es manté com a segona força política amb nou representants. La resta de diputats es reparteixen a parts iguals entre ERC i el PP, que n'obtenen dos cadascun. Aquest darrer mandat, els convergents ja han presidit l'ens -amb Josep Poblet, alcalde de Vila-seca- juntament amb el PP. A Tarragona CiU ha assolit aquest 22-M el 33% dels vots i ha obtingut 782 regidors, cosa que l'ha convertit en la primera força hegemònica a la Diputació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Diputació de Tarragona es manté a mans de CiU que, si vol, podrà governar-la en solitari, a diferència d'aquests darrers quatre anys. Després de les eleccions municipals al 2007, la federació va segellar un pacte amb el PP, que va permetre que Josep Poblet fos el president de la Diputació, i que el PSC i ERC es mantinguessin a l'oposició.

Aquest 2011, però, la fotografia que han deixat les urnes no deixa lloc per al dubte. En total, CiU ha obtingut 108.738 vots i 782 regidors arreu de les comarques tarragonines. Una xifra que deixa enrere -i molt- els 80.052 vots i els 413 regidors assolits pel PSC. Per la seva banda, ERC ha tingut 37.347 vots i 244 regidors, i el PP ha aconseguit 37.002 vots i 86 regidors arreu de la demarcació.

Per percentatges, CiU ha obtingut el 33,08% dels vots emesos a Tarragona; el PSC, el 24,35%; ERC, l'11,36%, i el PP l'11,26%. A la pràctica, això suposa que CiU obté catorze dels 27 diputats i passa a ser la primera força hegemònica, amb majoria absoluta, a la Diputació de Tarragona.

El PSC obté nou diputats, i s'eixampla encara més la distància amb CiU. Finalment, ERC i el PP obtenen dos diputats cadascun a l'ens supramunicipal.

stats