28-
Política 27/11/2010

CiU aspira a una majoria còmoda per estalviar-se pactes

Aquestes eleccions són per a Artur Mas la seva tercera i última oportunitat de presidir la Generalitat

Marc Colomer
1 min
Artur Mas, en l'últim míting de la campanya de CiU.

BarcelonaA la tercera va a la vençuda. Així ho espera el candidat de CiU, Artur Mas, que encara les eleccions d'avui com la seva última oportunitat per a presidir la Generalitat, amb totes les implicacions que té això. Després de guanyar les dues últimes eleccions però no haver pogut formar Govern, i després d'una campanya amb un volgut to positiu, Mas surt de nou com a favorit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però aquesta vegada ja no es conforma amb guanyar les eleccions, sinó que busca una majoria prou àmplia i sòlida que li permeti formar govern en solitari sense haver de dependre dels pactes. No ho ha dit obertament, però CiU ha posat clarament rumb a la majoria absoluta. O almenys sumar més diputats que tot el tripartit junt. De fet, no s'ha estat d'exhibir de nou l'espantall al tripartit, malgrat que dos dels seus integrants, PSC i ERC, ja l'han descartat.

Artur Mas ha exhibit com a gran esquer electoral -vestit de repte de país- la consecució del que ha anomenat “pacte fiscal en la línia del concert econòmic”, tot i que estarà condicionat al paper que pugui jugar CiU després de les pròximes eleccions generals.

stats