POLÍTICA
Política 26/11/2012

CiU es manté a les comarques gironines i ERC es converteix en la segona força

Els republicans desbanquen el PSC, que es situa en tercera posició amb dos diputats, un menys que el 2010, amb el 99% escrutat

Ara
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } CiU ha aconseguit mantenir-se a les comarques gironines amb nou escons, els mateixos que en els comicis del 2010, amb el 99% dels vots escrutats. La formació, encapçalada per segon cop per l'alcalde de Figueres Santi Vila, aspirava a arribar al rècord històric d'onze diputats, fita només assolida per Jordi Pujol en tres ocasions (1984, 1988 i 1992), però, de moment, s'haurà de conformar amb mantenir-se amb nou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC, amb Roger Torrent al capdavant, es converteix en la segona força a la demarcació, amb tres diputats –un més que el 2010–, i desbanca el PSC, que perd un diputat i se situa en la tercera posició amb dos, seguit del PP, també amb dos –un més que el 2010–.

ICV-EUiA es manté amb un diputat. Malgrat que la CUP havia sorprès en les últimes eleccions municipals aconseguint tres regidors a l'Ajuntament de Girona, es queda sense representació, de moment, a les comarques gironines.

stats