Política 10/09/2014

CiU demana a Rajoy que "recapaciti" perquè vetar el 9-N comportarà desconfiança econòmica

Josep Sánchez Llibre adverteix que el més important és "evitar el xoc de trens"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El diputat de CiU Josep Sánchez Llibre s'ha passat una bona estona parlant amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, als passadissos del Congrés. FERNANDO ALVARADO / EFE

MadridCiU ha demanat aquest dimecres al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "que recapaciti" i permeti el 9-N per "evitar un xoc de trens" si s'il·legalitza la consulta". El portaveu adjunt del grup català al Congrés Josep Sánchez Libre ha advertit que sinó es corre el risc de crear "un forat important des de la perspectiva econòmica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez Llibre, que s'ha passat una bona estona parlat amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, als passadissos del Congrés, ha respost així als periodistes sobre les expectatives de cara la Diada. Ha puntualitzat que és important que Rajoy "recapaciti i que faci possible el que volen la majoria dels catalans, que és votar". "No sé si ho aconseguirem", ha afegit.

Durant la sessió de control al Congrés, el diputat ha recomanat a Rajoy que per fomentar la recuperació econòmica tingui en compte també d'altres factors polítics. En aquest sentit, ha advertit que pot suposar un problema per a l'economia espanyola que "davant les demandes de Catalunya no hi hagi ni mitja proposta política del govern [espanyol] que permeti als mercats confiar en un acord i no en un xoc de trens i evitar la continuïtat del problema".

stats