Publicitat
Publicitat

CiU governarà en minoria a Manresa aplicant la geometria variable

Només exclou la xenòfoba Plataforma per Catalunya dels eventuals acords

El guanyador de les eleccions i futur alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assegurat que governarà en minoria i arribant a acords puntuals amb el PSC, ERC, el PP i la CUP. Junyent només tanca les portes als pactes amb PxC. En una entrevista a l'ACN, el candidat de CiU ha explicat que el seu objectiu és "buscar el màxim consens per poder tirar endavant projectes importants per a la ciutat". "Serà el govern dels petits detalls i les persones, sense fer grans obres", ha avançat per definir-ne l'estil. En clau de la Catalunya Central, creu que Manresa, per la situació geogràfica, "ha de ser capital d'aquells que vulguin que ho sigui".

Per Valentí Junyent els resultats electorals del 22 de maig han sigut conseqüència del "cansament dels ciutadans per un tripartit exhaurit i exprimit durant setze anys". La federació es va erigir com a vencedora amb onze regidors, mentre que el PSC, el principal partit de l'anterior govern, va baixar fins a quatre. Segons Junyent, els manresans "han apostat per un canvi de cares i s'han manifestat a favor d'un nou model de gestió a l'Ajuntament de Manresa". El candidat de CiU assegura que les prioritats del govern municipal que encapçalarà a partir de l'onze de juny seran l'economia i el canvi de gestió del consistori.

PxC, l'únic descartat

Valentí Junyent creu que els bons resultats de PxC a Manresa, on ha aconseguit dos regidors, es deuen a un problema de transparència en la política dels ajuts socials. Segons el futur alcalde de Manresa, "les persones immigrades s'han d'integrar amb drets i deures, però s'ha de fer des de la suma d'esforços i no des de l'enfrontament". Junyent considera, a més, que en un moment econòmic com l'actual els ajuts socials s'han d'explicar molt bé.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT