Política 02/06/2011

CiU governarà en minoria a Manresa aplicant la geometria variable

Només exclou la xenòfoba Plataforma per Catalunya dels eventuals acords

Acn
2 min

ManresaEl guanyador de les eleccions i futur alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assegurat que governarà en minoria i arribant a acords puntuals amb el PSC, ERC, el PP i la CUP. Junyent només tanca les portes als pactes amb PxC. En una entrevista a l'ACN, el candidat de CiU ha explicat que el seu objectiu és "buscar el màxim consens per poder tirar endavant projectes importants per a la ciutat". "Serà el govern dels petits detalls i les persones, sense fer grans obres", ha avançat per definir-ne l'estil. En clau de la Catalunya Central, creu que Manresa, per la situació geogràfica, "ha de ser capital d'aquells que vulguin que ho sigui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Valentí Junyent els resultats electorals del 22 de maig han sigut conseqüència del "cansament dels ciutadans per un tripartit exhaurit i exprimit durant setze anys". La federació es va erigir com a vencedora amb onze regidors, mentre que el PSC, el principal partit de l'anterior govern, va baixar fins a quatre. Segons Junyent, els manresans "han apostat per un canvi de cares i s'han manifestat a favor d'un nou model de gestió a l'Ajuntament de Manresa". El candidat de CiU assegura que les prioritats del govern municipal que encapçalarà a partir de l'onze de juny seran l'economia i el canvi de gestió del consistori.

PxC, l'únic descartat

Valentí Junyent creu que els bons resultats de PxC a Manresa, on ha aconseguit dos regidors, es deuen a un problema de transparència en la política dels ajuts socials. Segons el futur alcalde de Manresa, "les persones immigrades s'han d'integrar amb drets i deures, però s'ha de fer des de la suma d'esforços i no des de l'enfrontament". Junyent considera, a més, que en un moment econòmic com l'actual els ajuts socials s'han d'explicar molt bé.

stats