Publicitat
Publicitat

FINANCES DE LA GENERALITAT

CiU accepta al PP adaptar la llei d'estabilitat catalana a la de l'Estat

El Govern va impulsar-la per salvar l’autogovern però el text final, que aprovaran avui nacionalistes i populars, només acota l’objectiu de dèficit

El Govern va avançar a finals d'agost, just després de conèixer l'acord de PSOE i PP per reformar la Constitució, que impulsarien una llei catalana d'estabilitat pressupostària per blindar l'autonomia financera de la Generalitat abans que l'Estat aprovés la seva norma. Tot i això, Madrid s'ha avançat i el mes passat ja va aprovar la seva llei d'estabilitat i tot just avui dijous es vota la catalana. CiU, a més, va donar suport a la norma estatal, que permet intervenir les comunitats autònomes amb dèficit. Per aquest motiu, la federació ha acceptat els requisits del PP d'adaptar la llei catalana a l'espanyola i, per tant, el text que avui veurà definitivament la llum acatarà els objectius de Madrid.

De fet, pràcticament l'únic matís que incorpora la llei catalana és que el 2018 vol presentar un dèficit del 0,14%, camí del dèficit 0 del 2020 fixat en la normativa estatal i reconegut també per la llei catalana.

Podeu llegir el text sencer a l'ARA PREMIUM.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT