FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 10/05/2012

CiU accepta al PP adaptar la llei d'estabilitat catalana a la de l'Estat

El Govern va impulsar-la per salvar l’autogovern però el text final, que aprovaran avui nacionalistes i populars, només acota l’objectiu de dèficit

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl Govern va avançar a finals d'agost, just després de conèixer l'acord de PSOE i PP per reformar la Constitució, que impulsarien una llei catalana d'estabilitat pressupostària per blindar l'autonomia financera de la Generalitat abans que l'Estat aprovés la seva norma. Tot i això, Madrid s'ha avançat i el mes passat ja va aprovar la seva llei d'estabilitat i tot just avui dijous es vota la catalana. CiU, a més, va donar suport a la norma estatal, que permet intervenir les comunitats autònomes amb dèficit. Per aquest motiu, la federació ha acceptat els requisits del PP d'adaptar la llei catalana a l'espanyola i, per tant, el text que avui veurà definitivament la llum acatarà els objectius de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, pràcticament l'únic matís que incorpora la llei catalana és que el 2018 vol presentar un dèficit del 0,14%, camí del dèficit 0 del 2020 fixat en la normativa estatal i reconegut també per la llei catalana.

Podeu llegir el text sencer a l'ARA PREMIUM.

stats