ACTUALITAT POLÍTICA
Política 01/02/2011

CiU defensa l'opinió d'Oriol Pujol i creu que no es contradiu amb la del Govern

Turull defensa que Pujol parlava de la situació real de les finances i Homs de la capacitat de l'executiu per afrontar les dificultats

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha defensat aquesta tarda les paraules del president del seu grup, Oriol Pujol, que avui ha posat en qüestió la capacitat de pagar les nòmines dels empleats públics a causa de la precarietat de les finances de la Generalitat. Segons Turull, "ara cal explicar les coses com són" i "no hi ha contradicció" amb el que ha explicat després el portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha matisat que no perillen els salaris. El portaveu parlamentari creu que, mentre Pujol explica la difícil situació objectiva de les finances, Homs especifica que la feina i l'esforç de l'executiu permeten salvar la situació. "El primer sacrifici el fa el propi Govern", ha explicat Turull, qui també creu que "el que genera alarma social és parlar contínuament de retallades socials" sense proves, com fa l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el dirigent nacionalista ha demanat la col·laboració als antics socis del govern tripartit per "responsabilitat", com a causants de la situació. "Les finances de la Generalitat són difícils però recuperables si es fan les coses que s'han de fer" i es prenen "moltes decisions no agradables" fruit del "lideratge, la seriositat i el rigor", ha assegurat.

Finalment, Turull també opina que la supressió de la limitació dels 80 quilòmetres per hora "demostra que el Govern compleix amb els seus compromisos", tot i que les altres formacions busquin "els tres peus al gat" per negar-ho. La millor demostració d'això, per CiU, és que per alguns (PSC, ICV-EUiA i ERC) s'ha anat massa enllà i per altres (PP), la mesura s'ha quedat curta.

stats