Política 20/09/2011

CiU espera el "suport majoritari" del Congrés al Corredor Mediterrani

Duran i Lleida espera que la votació, a la que el PSOE donarà suport, signifiqui "un reforç davant l'organisme europeu" que ha de decidir prioritzar la infraestructura

Miquel Codolar
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit que confia en "el suport majoritari" del Congrés en la votació que se celebrarà aquesta tarda per donar suport al corredor ferroviari mediterrani d'Algesires a la frontera francesa passant per Catalunya. CiU espera que la votació signifiqui un "reforç davant l'organisme europeu" que ha de decidir si situa aquesta infraestructura entre les prioritàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'esmena que es votarà insta al govern espanyol a "donar suport de forma inequívoca a la inclusió de la totalitat del Corredor del Mediterrani a la Xarxa Bàsica Transeuropea del Transport, des d'Algesires fins la frontera francesa passant per Almeria, Múrcia, Comunitat Valenciana i Catalunya, així com la consideració de projectes prioritaris dels trams pendents d'execució del mateix".

El text també demana "el reinici de les obres de desdoblament del tram Vandellós-Tarragona del Corredor Mediterrani", unes obres de les que s'ha suprimit el caràcter "immediat" per aconseguir el vot del PSOE. També es reclama "accelerar la licitació dels accessos ferroviaris i viaris al Port de Barcelona i del tram València-Castelló".

stats