22-M
Política 23/05/2011

CiU només descarta els pactes amb PxC

La federació apunta que els pactes postelectorals estan oberts a totes les formacions menys a la Plataforma d'Anglada. Els convergents anuncien una “geometria variable” en els acords, on cada alcalde explorarà les opcions d'acord amb altres formacions

Redacció
1 min
Trias ajuntament

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha anunciat que la federació està oberta a pactar amb qualsevol formació política de Catalunya, tret de la Plataforma per Catalunya de Josep Anglada. Duran ha anunciat que CiU mirarà de construir una “geometria variable” segons la població i el pes dels vots en els resultats. “Cada alcalde haurà d'explorar la possibilitat d'arribar a acords amb les diferents forces polítiques”, ha dit Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha evitat pronunciar-se sobre si CiU deixarà governar el PP de Xavier García Albiol a Badalona o formarà un tripartit amb PSC i ICV per tallar el pas a l'alcaldia. Tampoc no ha volgut concretar res sobre Tarragona, on el PSC té 12 regidors però pot quedar-se sense l'alcaldia si CiU i PP, amb 7 regidors cadascun, es posen d'acord. Duran ha remarcat que si fossin els socialistes els que tinguessin l'oportunitat de desbancar CiU de l'alcaldia, amb pactes entre partits minoritaris, "no tindrien cap problema" a fer-ho.

Trias inicia contactes

El futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha insistit en la necessitat de "parlar amb tothom aquesta setmana”. Trias, que no disposa de majoria absoluta i haurà de buscar complicitats entre les files del PSC o del PP, ha recordat que els pactes són necessaris perquè “no pot ser que treguis 15 regidors i pensis que n'has tret 21". Trias ha agraït l'oferta del PPC per un pacte estable però creu que encara s'ha d'estudiar "si convé i si interessa". El líder municipal de CiU iniciarà aquesta setmana les converses amb la resta de partits per poder governar en solitari.

stats