Política 16/04/2012

CiU amenaça amb una esmena a la totalitat als pressupostos si no inclouen gestos cap a Catalunya

La decisió final, segons ha assegurat el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, la prendrà el grup parlamentari dels nacionalistes a Madrid

Oriol March
1 min

BarcelonaQueden quatre dies per saber si CiU esmena a la totalitat els pressupostos espanyols. Si el PP no introdueix cap modificació a l'entorn del pagament dels 219 milions de la disposició addicional tercera de l'Estatut corresponents a l'any 2009 –oblidats en el projecte dels comptes–, els nacionalistes faran efectiva una esmena a la totalitat. Així ho ha defensat el secretari general d'Unió i conseller d'Agricultura, Josep M. Pelegrí, en la roda de premsa posterior al comitè de govern democristià, l'última reunió d'aquest òrgan prèvia al congrés que celebrarà la formació els dies 12 i 13 de maig a Sitges.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La decisió final la prendrà el grup parlamentari a Madrid", ha dit Pelegrí. Al capdavant d'aquest grup hi ha Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, que al llarg de les últimes setmanes ha mantingut converses amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, sobre els comptes espanyols. "Ara mateix no tenim cap vot format", ha avançat el secretari general democristià.

stats