Política 15/12/2014

CiU afirma que l'actitud d'ERC amb els pressupostos afavoreix "el clima negociador" sobre les eleccions

Jordi Turull manté que els recursos previstos en la proposta de pròrroga pressupostària dels republicans no permetrien abonar les 14 pagues als empleats públics

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl president parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha valorat "molt positivament" aquest dilluns que ERC no hagi presentat esmena a la totalitat als pressupostos del 2015 i que voti en contra de les esmenes dels altres grups. "Permet parlar-ne fins els 19 de gener [quan es voten les esmenes concretes als pressupostos dels departaments] i anar complint la lletra i l'esperit de l'acord de legislatura", ha apuntat el dirigent nacionalista, que defensa que aquests són els comptes "més reivindicatius amb l'Estat, permeten pagar tota la retribució als empleats públics i "reforcen les estructures d'estat". "L'anunci d'ERC afavoreix el clima negociador sobre el full de ruta cap al mandat democràtic", ha reconegut, tot i que no ha vinculat una qüestió amb l'altra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Turull ha apuntat que no hi ha hagut més converses amb ERC sobre pressupostos perquè els republicans ho van descartar i ha afirmat que els ingressos extraordinaris que inclou ERC en la seva proposta de pròrroga pressupostària permetrien només complir el nou objectiu de dèficit, però no permetria pagar les 14 nòmines als empleats públics. En tot cas, el dirigent de CiU no ha valorat si és o no incompatible aprovar nous pressupostos i fer eleccions abans de les municipals (com assegura ERC) i ha afirmat que "segur" que es trobaran solucions al calendari. També aspira a estudiar i pactar la llei d'acompanyament als pressupostos que proposen els republicans trobant punts en comú amb el redactat del Govern.

stats