Política 29/06/2011

CiU reclama que el Tresor espanyol avali el deute autonòmic

ERC vol que el Congrés condemni la política lingüística del PP, ICV reclama el tancament de les nuclears, mentre el PSC reclama que es compleixi l'acord de finançament autonòmic

Miquel Codolar
2 min

MadridEl grup de CiU al Congrés ha demanat en les seves propostes de resolució del debat de política general que el Tresor espanyol avali les emissions de deute a les autonomies. Els diputats Pere Macias i Josep Sánchez Llibre han presentat el contingut de les 15 propostes de resolució que CiU ha registrat perquè demà siguin estudiades per el ple del Congrés en la seva última sessió del debat de política general.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre les seves propostes també reclamen incentius fiscals per fomentar la dació en pagament, incrementar el percentatge de valoració de l'immoble hipotecat, que actualment està fixada al 50% i crear un fons per atendre l'impagament temporal de les rendes de lloguer per a persones en situació d'alta vulnerabilitat social. Pel que fa a les infraestructures, reclamen accelerar la construcció del corredor ferroviari del Mediterrani i el pla de Rodalies de Barcelona. CiU també demana el reconeixement del català com a llengua oficial a Europa.

ERC vol que el Congrés condemni la política lingüística del PP

ERC-ICV-IU ha presentat un projecte de llei d'ètica política per limitar la remuneració anual de tots els càrrecs públics i fomentar l'austeritat a l'administració. El portaveu d'ERC, Joan Ridao, també ha destacat una iniciativa per defensar la llengua vehicular en l'educació per evitar polítiques regressives com les que han anunciat Francisco Camps al País Valencià i José Ramón Bauzá a les Illes Balears. ICV ha plantejat mesures mediambientals com el tancament de les centrals nuclears.

El PSC, per la seva banda, ha plantejat -dins una resolució del PSOE- una proposta perquè es convoquin les comissions bilaterals que presideix Josep Antoni Duran i Lleida per la part catalana perquè desbloquegi l'acord de finançament autonòmic. El PSC ja va presentar aquest text amb forma d'esmena a la iniciativa de CiU per reclamar al govern espanyol que pagui enguany el fons de competitivitat.

stats