POLÍTICA
Política 21/06/2011

CiU recorrerà al TC la resolució que el deixa amb un regidor menys a Barcelona

Els nacionalistes estan convençuts que el Constitucional restituirà la distribució d'edils sorgida la nit del 22-M que atorgava 15 regidors a CiU i 8 al PP

Acn
1 min

BarcelonaEl regidor electe de CiU i futur primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, ha avançat que la federació nacionalista presentarà recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional contra la resolució del TSJC que modifica el resultat conegut fins ara del 22-M i atorga un novè regidor al PPC, regidor que li treu a CiU per deixar els convergents amb 14 edils. Forn ha explicat que la presentació del recurs per part de CiU no atura ni ajorna cap dia més la constitució de l'Ajuntament de Barcelona prevista pel dia 1 de juliol, que es conformarà amb la nova distribució de regidors que es deriva de la sentència del TSJC. El TC haurà de resoldre en les pròximes 4 setmanes, i la seva resolució s'aplicarà aleshores de forma immediata.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó al Partit Popular i ha validat 56 vots que fins ara es consideraven nuls. Convergència i Unió ha volgut expressar el seu "respecte" a la sentència, però ha avançat que ja prepara el seu recurs al TC. Forn s'ha mostrat segur que la resposta que obtindran serà "en la línia de les resolucions que fins ara han pres les Juntes Electorals de Barcelona i la Central" i que no li trauran el 15è regidor a CiU. Forn s'ha mostrat convençut que la doctrina del TC "restituirà en poques setmanes el 15è regidor que correspon a Convergència i Unió" i ha assegurat que el govern de Xavier Trias "començarà a treballar el pròxim 1 de juliol amb la convicció i tota la força per encarar el reptes que enfronta la ciutat".

stats