POLÍTICA
Política 05/05/2012

CiU obre la porta a recuperar temporalment l'impost de successions

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, admet al programa 'Parlament' que l'asfíxia econòmica de la Generalitat porta el principal partit de la cambra catalana a replantejar-se de forma excepcional una de les seves principals promeses electorals

Ara
1 min
RERE LA CLAU DE LA CAIXA  El Govern va tornar a defensar ahir al Parlament el pacte fiscal per superar el greuge financer que Catalunya pateix d'Espanya.

BarcelonaL'asfíxia econòmica en què està immersa la Generalitat ha portat el secretari general de CDC, Oriol Pujol, a plantejar-se la possibilitat de recuperar l'impost de successions per a les rendes altes quan encara no fa dos anys de la supressió. En declaracions al programa 'Parlament', Pujol ha admès que la gravetat de la situació pot portar la Generalitat a veure's "en l'obligació d'empènyer més mesures excepcionals", com l'impost de successions, una de les principals promeses electorals de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La recuperació d'aquest impost aplanaria el camí a CiU per poder arribar a acords amb partits com ERC o el PSC, que han plantejat la recuperació temporal de successions a les grans fortunes com a condició per arribar a acords pressupostaris. Igualment, però, allunyaria el principal partit del Parlament del PP, soci del Govern els últims dos anys per tirar endavant els pressupostos. CiU va suprimir successions per a les rendes altes amb el suport del PP i el diputat independentista Joan Laporta. El Govern va admetre que la supressió implicava deixar d'ingressar fins a 50 milions, malgrat que l'oposició d'esquerres considera que la xifra seria superior.

stats