Política 31/05/2019

Cinc dirigents de Podem abandonen el partit pels mals resultats del 26-M

A més, lamenten la persecució de les posicions "més sobiranistes" des de la marxa de Xavier Domènech

Ara
2 min
Cinc membres de Podem abandonen el partit pels mals resultats del 26-M

BarcelonaDesprés dels mals resultats a les urnes del 26-M, cinc membres del consell ciutadà de Podem han anunciat a la direcció que es donen de baixa del partit per la "persecució de les posicions més sobiranistes" i la "desastrosa" estratègia electoral. Irene Blanco, Enver Aznar, Celeste Valenzuela, Alba García i Andreu Escobar ho han anunciat a través d'una carta adreçada al consell de direcció en què han explicat els dos motius que, fonamentalment, justifiquen la seva marxa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els afectats lamenten, d'una banda, el rumb que ha pres el partit des que va marxar Xavier Domènech –ex cap de files de Catalunya en Comú - Podem al Parlament– i, de l'altra, la "desastrosa" estratègia de l'últim cicle electoral, que ha portat l'entorn dels comuns a perdre alcaldies com la de Barcelona, en mans d'Ada Colau els últims quatre anys.

En aquest sentit, els cinc dimissionaris lamenten la manca d'autocrítica dels òrgans de direcció de la formació, ja que, argumenten al document, "no tenen la més mínima intenció d'assumir la responsabilitat del camí pres i els seus mals resultats". A més, asseguren, hi ha hagut casos en què "no s'ha respectat la sobirania local" i s'han conformat llistes sense tenir aquest aspecte en compte, com, diuen, ha passat a Badalona, Terrassa, Girona o Lleida.

D'aquesta manera, recorden que tots ells van "acceptar la proposta" de Domènech d'entrar a Podem amb la condició de "blindar i protegir" la sobirania municipal dels cercles i amb l'objectiu final de "reconstruir la confluència catalana, que s'havia quedat coixa amb la no incorporació de Podem". Però des de l'elecció de Noelia Bail com a líder de Podem, creuen, s'ha "agreujat" la dinàmica de treball "des dels despatxos i fora dels espais orgànics".

Així, Blanco, Aznar, Valenzuela, García i Escobar denuncien la "persecució" dels postulats de caràcter sobiranista i, fins i tot, els "atacs" a les posicions que defensen la construcció de llistes que superin les sigles de la formació.

Aquest cúmul de circumstàncies, exposen, ha portat Podem a una situació de "bloqueig permanent" en què el partit "només actua en benefici del nucli més proper a la direcció". De fet, en les últimes setmanes "diversos companys" han presentat la dimissió. És el cas de Francisca Pino, tot i que la direcció descarta que hagi sigut pels mateixos motius que els cinc dimissionaris.

stats