28-N
Política 27/11/2010

Ciutadans es marca com a objectiu tenir grup propi per tenir iniciativa parlamentària

La formació d'Albert Rivera, segons algunes enquestes, podria superar els cinc diputats i, per tant, tindria la potestat de proposar lleis i reformes legislatives

Oriol March
1 min

BarcelonaCiutadans ha arribat al Parlament per quedar-s'hi. Totes les enquestes li mantenen el nombre d'escons –3– i algunes, fins i tot, li atorguen més de cinc diputats. Si es confirmessin els millors pronòstics per la formació liderada per Albert Rivera, Ciutadans tindria iniciativa parlamentària pròpia: podria proposar reformes de lleis i, fins i tot, plantejar-ne de noves. Ara bé, si finalment es queda com està, haurà de compartir grups mixt amb altres formacions que ara són extraparlamentàries, com és el cas de Solidaritat Catalana o Reagrupament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La campanya de Ciutadans ha estat essencialment centrada en el seu leitmotiv: la llengua. La defensa aferrissada de la llengua castellana ha monopolitzat els seus missatges i també el discurs del candidat. Va ser especialment visible en el debat a sis, en què va canviar al castellà i va obligar la candidata del PP, Alicia Sánchez-Camacho, a fer el mateix. Precisament Ciutadans disputa amb els populars la defensa del castellà, que volen equiparar al català pel que fa al percentatge d'ús en horari escolar. La insistència en l'apartat de la llengua ha diluït, però, la resta de propostes del partit. Això sí: Rivera va ser el primer de publicar el seu patrimoni després de la petició de Joan Herrera de que els candidats ensenyessin les seves propietats. Una iniciativa molt en la línia de la idea de regeneració i transparència política que Ciutadans porta quatre anys mantenint.

stats