Política 20/07/2015

Ciutadans acusa Mas de voler "salvar-se" amb la llista unitària

La diputada Carina Mejías considera que el president de la Generalitat ha "enganyat" ERC

Efe
2 min
La portaveu de C's, Carina Mejías, al Parlament / ACN

BarcelonaLa diputada de Ciutadans (C's) Carina Mejías ha acusat aquest dilluns el president català, Artur Mas, de voler "salvar-se" a través d'una operació de "malabarisme polític" que, al seu parer, suposa la llista unitària per la independència i ha criticat que hagi "enganyat" ERC per aconseguir aquest propòsit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a la seu de C's a Barcelona, Mejías ha dit: "Aquesta llista és una operació de malabarisme polític amb l'objectiu de salvar el president Mas, que ha fracassat estrepitosament i encadena fracàs rere fracàs. Una operació que ha estat capaç d'enganyar ERC i utilitzar aquestes entitats [sobiranistes] que ells consideren societat civil i nosaltres subvencionades".

En aquest sentit, Mejías ha posat en dubte que les persones que concorren en aquesta llista unitària tinguin la "preparació suficient" per gestionar àrees de govern, i ha recordat que Artur Mas va prometre als catalans "el govern dels millors" però ha acabat, segons la diputada, portant Catalunya a una situació de "ruïna econòmica absoluta".

Mejías també ha carregat contra les tres persones que encapçalen la llista unitària: ha lamentat que el número 1, Raül Romeva, es dediqués a portar a la Comissió Europea "talls d'un partit del Barça" en comptes de defensar, segons Mejías, els "drets" dels pagesos catalans.

Els trets també han anat cap a l'exlíder de l'ANC i número 2 de la llista, Carme Forcadell, a la qual ha definit com "una senyora que crida a les places que els seus adversaris són Ciutadans i el PPC" i que no està per la "cohesió social".

Respecte a la número 3 i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, Mejías l'ha acusat de dir –en una entrevista a TV3– que els pares que demanaven una educació "bilingüe" eren uns "maltractadors", de manera que no la considera "la millor consellera d'Educació", ha ironitzat.

Durant la roda de premsa, Mejías també ha carregat contra la nova confluència d'esquerres Catalunya Sí que es Pot, a la qual ha acusat d'"utilitzar el sofriment" dels desnonats amb intencions polítiques.

Mejías també ha exigit a aquesta confluència d'esquerres que es "defineixi" respecte a la qüestió sobiranista i que digui "a tots els catalans si estan a favor de la independència i si formaran part d'aquest repte a l'Estat".

La diputada de Ciutadans també ha qualificat Catalunya Sí que es Pot d'"antieuropeista" i de posicionar-se en contra de les "mesures d'austeritat" promogudes per una Unió Europea que, segons Mejías, aposta per la "solidaritat entre territoris" i que va evitar la situació "pitjor" a què el govern de Syriza –a la qual ha comparat amb aquesta nova candidatura– volia portar Grècia.

stats