Ciutadans demana a Buch que despengi els llaços i les pancartes pels presos i exiliats del departament d'Interior

El partit ha enviat un requeriment al conseller en què li demana "neutralitat" a les institucions

En la seva croada contra els llaços grocs i els símbols en record dels presos polítics i exiliats, Ciutadans ha apuntat aquest dijous contra la conselleria d'Interior. El partit ha enviat un requeriment al conseller d'Interior, Miquel Buch, perquè garanteixi "la neutralitat" de les institucions públiques i despengi tots els llaços grocs i pancartes en record dels presos polítics i exiliats que hi ha a la conselleria que dirigeix i també en els edificis "on tingui competència". 

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, demana, a més, que se'ls faci arribar totes les "instruccions" que doni per tal de treure aquests símbols, perquè "violen el principi constitucional de neutralitat dels espais públics". Carrizosa també demana a Buch que li faciliti una còpia "dels expedients oberts per les possibles infraccions del principi de neutralitat constatades en el departament d'Interior".

El partit taronja també demana a la conselleria que dirigeix Buch que li faciliti una còpia "de l'informe jurídic en què es justifiqui l'incompliment intencionat del principi de neutralitat pública" i en el qual també s'especifiqui "la deliberada inacció" als càrrecs públics "que estan obligats a garantir-lo". Per a Ciutadans, els llaços grocs i les pancartes en suport dels presos polítics i exiliats tenen per objectiu "oficialitzar una ideologia política determinada".