CANVI DE CICLE
Política 29/01/2014

C's demana que la policia retiri estelades d'actes esportius "per evitar alteracions de l’ordre i reaccions violentes"

El Parlament aprova una resolució que insta el Govern a "garantir" que els aficionats puguin exhibir estelades en esdeveniments esportius de l'Estat

Ara / Acn
2 min

BarcelonaLa portaveu parlamentària de Ciutadans, Carina Mejías, ha afirmat aquest dimecres a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament que "exhibir estelades als camps de futbol de la resta de l'Estat és una provocació que genera conflicte i confrontació", i ha advertit que "els separatistes estan utilitzant determinats esdeveniments esportius com a instrument de confrontació política, i això fa mal a l'esport". "L'estelada representa l'opció política d'uns quants" i "no és ni un símbol oficial ni està reconeguda a l'Estatut", ha insistit Mejías, que considera que és "una provocació exhibir-la en esdeveniments esportius de la resta de l'estat espanyol perquè incita a l'enfrontament entre Catalunya i la resta d'Espanya" i, per aquest motiu, ha lloat que "els coordinadors de seguretat dels esdeveniments esportius compleixin la llei i requisin aquestes banderes per evitar alteracions de l'ordre i reaccions violentes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu de C's ho ha expressat durant el debat d'una resolució d'ERC que s'ha aprovat amb els vots de CiU, PSC i ICV-EUiA i que reclama al Govern i a l'Estat que garanteixin que els aficionats catalans puguin exhibir estelades en esdeveniments esportius celebrats a qualsevol punt de Catalunya o Espanya. El text demana que es prenguin les "mesures corresponents" en aquells casos que les forces de seguretat espanyoles hagin prohibit o impedit mostrar la bandera independentista i exigeix al Govern que vetlli perquè els catalans no siguin "pertorbats indegudament" en el seu "dret a la llibertat d'expressió". Només C's i PP s'hi han oposat.

De la mateixa manera, i centrant-se ja en escenaris de caire més esportiu, la resolució aprovada insta el govern espanyol a "investigar i prendre les mesures corresponents en aquells casos en què els cossos if orces de seguretat de l'Estat han provat l'exhibició en esdeveniments públics esportius de símbols o banderes com l'estelada que representen anhels plenament democràtics i pacífics i en favor de la convivència ciutadana per tal que no es tornin a repetir". Demana igualment al Govern i al departament d'Interior que facin "les gestions oportunes davant el govern de l'Estat per garantir que els aficionats catalans no siguin impedits ni sancionats pel fet d'exhibir estelades en altres camps de futbol de l'Estat" i en altres esdeveniments esportius.

Contra la violència i el racisme en l'esport

La resolució, però, sí que incloïa un punt que ha comptat amb el suport unànime de tots els partits de la comissió. En aquest apartat s'ha aprofitat per "condemnar les manifestacions que enalteixen la violència, el racisme, la xenofòbia i els totalitarismes antidemocràtics" en el món de l'esport.

stats