Política 05/02/2013

ICV-EUiA i Ciutadans planten De Gispert en la trobada de partits sobre corrupció

Els dos partits consideren que la trobada de dijous no té sentit si no és per acordar mesures concretes

Anna Mateo
1 min

BarcelonaICV-EUiA i Ciutadans donen un cop de porta a la invitació de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per assistir a una trobada de partits el dijous que posi sobre la taula mesures per afrontar la corrupció i millorar la transparència del sistema.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Cimeres sense mesures concretes no serveixen per a res”, ha lamentat la portaveu al Parlament d'ICV-EUiA, Dolors Camats, que ha subratllat que després d'haver signat a favor de reobrir les ponències sobre la llei electoral i la llei de transparència “no cal” una reunió per arribar a la conclusió que el diagnòstic de la situació no és bo. Camats ha insistit que la cimera tindria raó de ser si s'acordessin canvis legislatius, se signessin noves mesures o es creessin nous controls.

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Jordi Cañas, ha titllat de "maniobra de distracció" la trobada convocada per De Gispert. Cañas ha assegurat que "tem la possible pressió que pugui fer Convergència durant la reunió", i ha qualificat la proposta de Núria de Gispert de "descarada". El portaveu de C's ha afegit que és "paradoxal" que Convergència lideri una cimera a favor de la transparència mentre "té la seu embargada i múltiples casos de corrupció dins del partit". "Això sembla més un pacte de silenci per evitar sincerar-se", ha dit Cañas. També ha volgut deixar clar que el seu partit és partidari d'una cimera anticorrupció sempre que "ningú vulgui treure'n només una imatge, sinó la legitimitat per governar". "Cal treballar, negociar i acordar basant-nos en la transparència, el rigor i la claredat", ha conclòs.

stats