Política 07/06/2014

C's acusa Homs de "piròman" i avisa que les seves paraules sobre l'abdicació del rei "insulten la intel·ligència"

Matías Alonso, secretari general del partit, adverteix que "la deslleialtat institucional inhabilita" el Govern per seguir al capdavant del país

Acn
1 min

BarcelonaEl secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, ha acusat el portaveu del Govern, Francesc Homs, de "piròman". "No ens podem permetre tenir piròmans com a portaveus de la primera institució de Catalunya, el Govern", ha assegurat, després que Homs afirmés que el motiu d'abdicació de Joan Carles I era "mantenir el negoci familiar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons C's, "el nivell de deslleialtat institucional de l'executiu n'inhabilita absolutament els membres per segur desenvolupant tasques de govern" i consideren que les paraules d'Homs "insulten la intel·ligència" dels catalans perquè provenen de dirigents de partits "tradicionalment esquitxats per casos de corrupció sovint lligats a trames familiars" com el de les ITV. En una nota de premsa, Alonso ha afirmat que "és curiós que el portaveu d'un Govern on els partits que hi donen suport han estat tradicionalment esquitxats per casos de corrupció sovint lligats a trames familiars insulti la intel·ligència dels catalans".

Alonso ha posat com a exemple la imputació del número dos de Justícia, Enric Colet, en la trama de les ITV, "on també està implicat directament l'hereu polític del patriarca Jordi Pujol, Oriol Pujol". Per això, ha apostat per "un relleu al capdavant de la Generalitat que separi de les tasques del Govern els qui hi conviuen en absoluta normalitat amb la corrupció".

stats