Política 10/11/2014

Ciutadans recol·loca Jordi Cañas com a assessor al Parlament Europeu

L'exdiputat va dimitir i va renunciar a la seva acta al Parlament en ser citat a declarar com a imputat per un suposat frau fiscal

Acn
2 min

Brussel·lesCiutadans ha fitxat el seu exdiputat Jordi Cañas com a assessor a l'Eurocambra. Cañas va dimitir i renunciar a la seva acta al Parlament de Catalunya l'abril passat, en ser citat a declarar com a imputat per un suposat frau fiscal. Segons ha confirmat el partit a l'ACN, Cañas s'ha incorporat a l'equip de l'eurodiputat Juan Carlos Girauta com a "assessor local" i treballarà des de Barcelona pagat pel Parlament Europeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No està imputat per corrupció política sinó per un tema personal", aclareixen fonts de Ciutadans, que justifiquen la contractació pel seu currículum. "Té un màster en comunicació política i l'experiència dels anys en primera línia al Parlament", recorden. "La lluita contra la corrupció política és un dels principis bàsics de Ciutadans", però la imputació de Cañas "no té res a veure amb la corrupció política" i "va renunciar al seu càrrec i sou", insisteixen des del partit. L'exdiputat va plegar "per fidelitat" als seus "principis ètics i polítics", segons va explicar ell mateix, i confia poder tornar a les institucions quan el cas s'aclareixi. "No vull donar exemple, vull tenir un comportament exemplar", va defensar Cañas, que assegura que té "el suport absolut" del seu "amic" Albert Rivera.

El jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona investiga Cañas, la seva exparella, el germà d'aquesta i vuit persones més per un frau de gairebé 430.000 euros en l'impost de societats d'un grup immobiliari que hauria presentat factures falses i simulat un augment fraudulent del preu d'un immoble per fer veure que tenien menys beneficis. María del Carmen Pérez, que era la número 9 a la llista de Ciutadans per a la demarcació de Barcelona, substitueix Cañas al Parlament.

Ciutadans té dos eurodiputats a Brussel·les des de les eleccions del 25 de maig, Girauta i Javier Nart, que comparteixen grup parlamentari amb el convergent Ramon Tremosa.

stats