Política 11/05/2019

Cs presenta un recurs a la Junta Electoral perquè Junqueras i Comín no participin en un debat de TV3

La formació considera que el fet que se'ls permeti fer servir mitjans telemàtics vulnera el principi "d'igualtat"

Ara
1 min
El portaveu de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, aquest diumenge fent declaracions als periodistes

BarcelonaCiutadans ha presentat, aquest dissabte, un recurs davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona en què demana que impedeixi que el cap de llista d'ERC a les europees, Oriol Junqueras, i el número dos de JxCat, Antoni Comín, participin en un debat electoral de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat en declaracions als mitjans el portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, durant un acte de campanya a Viladecans (Baix Llobregat). En l'escrit, Cs considera que la participació de Junqueras i Comín en el debat de candidats a les eleccions europees a TV3 atempta contra el principi d'"igualtat" de condicions amb la resta d'aspirants. El motiu és que en un primer moment la cadena havia proposat un debat "a peu dret, darrere dels faristols" i que posteriorment es va mostrar disposada que tots dos candidats participessin en el debat per la via telemàtica atesa la impossibilitat de fer-ho presencialment.

"És increïble que TV3 hagi acceptat la participació de Junqueras i de Comín des del seu amagatall, quan el debat s'ha de fer en un plató televisiu", ha argumentat Carrizosa. El dirigent de la formació taronja ha carregat contra l'exconseller Comín: "No volem que el trampós de Comín tingui l'oportunitat de fer més trampes. Va fer un cop d'estat i després va fugir de la justícia", ha dit.

Carrizosa, a més, ha opinat que, amb aquest format de debat de candidats, TV3 demostra que no és un mitjà de comunicació "neutral", sinó que és "tendenciós" i "ajuda les candidatures independentistes". Així, la formació taronja reclama que siguin altres membres de la llista de JxCat i ERC els que participin en el debat electoral.

stats