Política 29/04/2017

El popular Fernando López Miras, nou president de Múrcia gràcies a l'abstenció de Ciutadans

Després que la comunitat hagi suprimit els aforaments, la formació d'Albert Rivera permet la investidura

Ara / Agències
2 min
Fernándo López Miras en després de la seva investidura com a president de Múrcia.

CartagenaLa Regió de Múrcia ja té nou president. Ciutadans, el mateix partit que va forçar la dimissió del seu anterior dirigent, Pedro Antonio Sánchez, per la seva imputació pel cas Auditori i en la trama Púnica, retorna ara el govern al Partit Popular amb l'abstenció en la votació que s'ha celebrat aquest dissabte i que dona el càrrec a Fernando López Miras. Aquesta abstenció de Ciutadans arriba després que el PP complís amb l'exigència d'eliminar els aforaments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López Miras ha assegurat després de la segona sessió del debat d'investidura, en la qual ha estat triat president regional gràcies als vots del seu partit, el PP, i a l'abstenció de Ciutadans (Cs), que és un moment "important" que afronta amb "moltes ganes, il·lusió i molta responsabilitat". López Miras, que no ha avançat si farà canvis en el consell de govern ni quan serà la seva presa de possessió, ha agraït a tots els murcians el "suport" que van donar al PP en les últimes eleccions i els ha assegurat que "es desviurà per treballar per ells".

Segons López Miras, els pròxims dos anys seran de "consens i de reformes", i per això buscarà el suport de Ciutadans, perquè "amb ells hi tenim més coincidències que amb cap altre partit", encara que ha insistit que el seu compromís és amb el milió i mig de murcians pels quals diu que treballarà dia a dia. Sobre les desqualificacions dels partits de l'oposició que adverteixen que el nou president de la comunitat és un "titella" de l'expresident Pedro Antonio Sánchez, López Miras ha dit que no vol entrar en aquests jocs. "Ells es desqualifiquen per si mateixos, cosa que comprovaran els murcians. Totes les decisions que prendré seran pensant en la Regió de Múrcia", ha afegit.

Entre els eixos que té al cap el nou president de la regió, destaca el de reduir impostos i crear ocupació. "Menys impostos i més ocupació, aquest serà un dels eixos del meu govern", ha reiterat. A més, ha afegit que durà a terme el projecte del PP i se centrarà també a treballar pel seu partit. Finalment, s'ha estimat més "ser prudent" respecte a dir res sobre el govern que conformarà i ha assenyalat que d'això se'n parlarà "més endavant".

stats