Política 23/07/2018

Ciutadans demana que el Parlament investigui el concurs d'ATLL

Acusa el Govern de voler "pagar amb els diners de tots el seu nyap"

Anna Mascaró
1 min
La diputada de Cs, Sonia Sierra, en roda de premsa

BarcelonaCiutadans ha presentat aquest dilluns una petició al Parlament perquè es formi una comissió d'investigació sobre la licitació d'ATLL. Després que dijous passat el 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC) va publicar el decret llei pel qual la Generalitat recuperarà la gestió directa del servei d'abastament d'aigua de la xarxa Ter-Llobregat, en compliment de la sentència del mes de febrer del Tribunal Suprem (TS), el partit taronja exigeix al Parlament que investigui la privatització del servei, que es va fer el 2012 a càrrec del govern d'Artur Mas. Sobretot, atès que el Govern haurà de sufragar una compensació a l'empresa adjudicatària, Acciona, de prop de 300 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volen pagar amb els diners de tots els catalans el seu nyap", ha criticat la diputada de Ciutadans Sonia Sierra en roda de premsa. "Diuen que quan gestionen tot ho fan molt bé, a diferència del govern d'Espanya", ha sentenciat: "I en aquesta mostra de supremacisme habitual el senyor Quim Torra diu que presentarà una estructura d'estat per amagar la mala gestió", en referència al fet que el president hagi anunciat que serà una empresa pública.

En el mateix sentit, Ciutadans també ha fet una sol·licitud d'informació formal al Parlament sobre els "diners que ha donat el Govern als mitjans de comunicació estrangers". "No sabem ni quins mitjans són, ni quin és el concepte de publicitat", ha lamentat.

La sol·licitud de comissió d'investigació de Cs
stats