Política 29/09/2015

Ciutadans vol afeblir el bloc del sí per forçar unes noves eleccions

Arrimadas burxa en les diferències entre JxSí i la CUP per enterrar el procés

Gerard Pruna
2 min
Inés Arrimadas i Albert Rivera durant la reunió que Ciutadans va fer ahir per analitzar els resultats del 27-S.

BarcelonaAfeblir el bloc independentista al Parlament per forçar noves eleccions en els pròxims mesos, ja sense Artur Mas i amb el procés sobiranista enterrat. Ciutadans no es va esperar ni a acabar l’escrutini diumenge per posar en marxa la seva estratègia per a les pròximes setmanes. Conscient que els 25 diputats poden quedar en res si la majoria independentista es manté ferma al Parlament, la candidata Inés Arrimadas va exigir la dimissió del president i la convocatòria de noves eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir Arrimadas es va aferrar a les primeres tensions entre JxSí i la CUP per la investidura i va esforçar-se a fer grans les fissures. “L’única promesa concreta que sabem de la CUP és que no investiran Mas. Vull creure que la compliran”, va dir. I hi va sumar que JxSí tanca files al voltant del president per dibuixar un “escenari ingovernable” que només es podria resoldre, segons ella, amb unes noves eleccions.

El fervor electoral de Ciutadans s’explica perquè els seus càlculs interns apunten que si CDC i ERC anessin per separat el partit taronja estaria gairebé empatat amb Convergència i per davant dels republicans. Per això abonen la teoria d’unes noves eleccions. També per això a la sala de l’hotel des d’on la cúpula del partit seguia el resultat es va celebrar cada diputat de més per a Ciutadans gairebé tant com que la investidura de Mas quedés en mans de la CUP. Malgrat tot, per si no es complís la profecia i la legislatura continués, Arrimadas va iniciar una ronda de trucades amb la resta de partits per impulsar des de l’oposició iniciatives com l’enèsim intent d’una llei electoral pròpia.

Rivera espera trucades

Qui també va estar pendent del telèfon va ser un crescut Albert Rivera, que va lamentar que el president espanyol, Mariano Rajoy; el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, encara no s’hagin posat en contacte amb ell malgrat ser l’única força “constitucionalista” que va resistir el 27-S.

stats