Política 05/09/2018

Ciutadans amenaça de trencar el pacte de govern a Andalusia si el PSOE no "rectifica"

Rivera denuncia que l'executiu de Susana Díaz no ha complert amb alguns acords pactats

Efe
2 min
El president de Cs, Albert Rivera, en una imatge d'arxiu

CórdobaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat aquest dimecres al PSOE que "rectifiqui" en els temes que formen part de l'acord de la investidura a Andalusia. El partit taronja considera que els socialistes han incomplert alguns dels punts pactats. Si el PSOE no ho fa, Rivera ha assegurat que "prendrà una decisió" per responsabilitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes abans de visitar el conjunt arqueològic de Medina Azahara, a Còrdova, Rivera ha matisat que en la reunió del comitè estatal de la seva formació que se celebra divendres a Màlaga "s'analitzarà" l'avaluació del pacte amb un informe a partir del qual "es prendrà una decisió", tot i que ha admès que no es podria prendre una decisió aquell mateix dia.

El president de Ciutadans feia referència a l'informe d'avaluació dels tres anys de mandat de Susana Díaz que el responsable del partit a Andalusia, Juan Marín, portarà divendres al comitè estatal de la formació taronja. Així, Rivera ha assegurat que la decisió sobre el pacte de govern a Andalusia està en mans de Marín, que juntament amb el seu equip "farà una proposta: ells manen perquè són els que coneixen com ha anat el pacte".

A més, Rivera ha assegurat que mantenir la legislatura només depèn de la "voluntat política" de la presidenta andalusa. "No perdo l'esperança que el PSOE rectifiqui". Segons Rivera, Ciutadans només mantindrà el suport a Díaz per "esgotar la legislatura" si el PSOE "compleix la seva paraula" per "reformar la llei electoral, acabar amb els aforaments i eliminar la xarxa clientelar a Andalusia".

El líder de Ciutadans ha reconegut que "és veritat que en matèria econòmica s'han aconseguit passos importants, com l'eliminació de l'impost de successions a Andalusia, donar suport a la tarifa plana dels autònoms i ajudar el món de l'agricultura i el camp". De tota manera, "no només s'ha de complir en matèria econòmica sinó en regeneració política", ha advertit Rivera, que considera que el PP i el PSOE són "al·lèrgics a la regeneració".

"Fins ara s'han complert coses però falta menys de mig any per acabar la legislatura i hi ha molts punts encara per complir. Si ens diuen que tiraran endavant la reforma de la llei electoral, l'eliminació dels aforaments i la ruptura de les xarxes clientelars, no hi ha debat i tot solucionat", ha assegurat el líder de Ciutadans.

stats