Política 18/12/2013

Ciutadans amenaça d'impulsar una onada de demandes contra el cens per la consulta

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, respon que "exercir la democràcia no és il·legal" i que el seu departament actua sota el principi de legalitat

Sara González
1 min

BarcelonaLa diputada de Ciutadans Carina Mejías ha advertit el Govern que ni el seu partit ni els ciutadans que els donen suport pensen cedir les seves dades per crear un "cens perquè es convoqui una consulta il·legal". Mejías ha anat més enllà i, adreçant-se a la vicepresidenta Joana Ortega, ha advertit que si aquesta iniciativa tira endavant, l'executiu no donarà abast a atendre "totes les demandes que els cauran" perquè l'elaboració d'un cens electoral és "competència exclusiva de l'estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha respost que, d'entrada, formalment no es pot parlar de "cens" i que serà la llei de consultes la que determini com s'ha de desenvolupar la consulta sobre la independència. De fet, ha defensat que el seu departament actua sota el principi de legalitat i ha recordat que voler "exercir la democràcia no és il·legal". A més, Ortega ha recordat que la Constitució sí empara la consulta. "El problema és la interpretació que alguns en volen fer", ha etzibat.

stats