Política 14/05/2018

Ciutadans anuncia una campanya a Europa per denunciar els tuits polèmics de Torra

Arrimadas diu que traduiran els missatges contra els espanyols "perquè a tot Europa sàpiguen qui és el president de la Generalitat"

Ara
2 min
Inés Arrimadas en el segon debat d'investidura / PERE VIRGILI

BarcelonaLa líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha anunciat a La Sexta que Ciutadans iniciarà una campanya de comunicació a Europa contra els tuits i textos polèmics de Quim Torra, tal com ja va avançar durant la primera volta del ple d'investidura. "Traduirem tots els articles, explicarem en quins actes d'homenatge ha estat i quins ha dirigit, com, per exemple, a Cardona o als germans Badia, i farem una campanya de comunicació per Europa perquè entenguin que el nacionalisme és un perill per al que representa Europa, que és la diversitat, que és el respecte, que és la ciutadania, i no la identitat excloent", ha advertit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrimadas, que ha sumat a la polèmica dels tuits contra els espanyols del que serà el nou president de la Generalitat uns suposats articles xenòfobs, ha explicat que quan li va parlar dels tuits al ple "se'n va riure". "Farem una campanya perquè a tot Europa sàpiguen qui és el president de la Generalitat, què pensa el president de la Generalitat dels catalans", ha dit, i ha assegurat que Torra "diu que no és natural" que "la majoria social de Catalunya" parli castellà ni que "si ets català" et puguis sentir espanyol.

La líder de Ciutadans assegura que Torra "no s'ha disculpat" pels missatges contra els espanyols i que "no són sis tuits" sinó que "molts articles" que són "espectaculars" i que "mereixen ser llegits en la seva totalitat". "Imaginem-nos que aquestes barbaritats es diuen d'un altre col·lectiu o d'una altra nacionalitat i que tenim un president de la Generalitat que no només els ha escrit sinó que ha rigut quan algú els hi ha mostrat a la cara. A mi em sembla que el que estem vivint a Espanya, a Catalunya concretament, seria molt difícil de veure en qualsevol altre país d'Europa", ha etzibat.

stats