Política 25/04/2016

Ciutadans ja carrega també contra el PSOE per ser incapaç de "sortir de la trinxera"

El partit intenta desmarcar-se dels socialistes davant els atacs del PP pel seu pacte amb Sánchez

Gerard Pruna
2 min
El vicesecretari general i diputat de Ciutadans José Manuel Villegas, a la seu del partit / ACN

BarcelonaFins ara s'havien resistit a admetre-ho en públic, però aquest dilluns els dirigents de Ciutadans ja donaven per tancada qualsevol opció d'un acord 'in extremis' que eviti unes noves eleccions. Assumida la proximitat d'una nova cita amb les urnes, el partit d'Albert Rivera malda ara per allunyar-se del pacte amb el PSOE –el PP ja l'ataca per aquest flanc– i intenta recuperar l'etiqueta de partit equidistant. Per això, aquest dilluns el vicesecretari general, José Manuel Villegas, ja carregava indistintament contra PP i PSOE i els responsabilitzava del bloqueig institucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Villegas ha acusat tots dos partits de ser "incapaços de sortir de la trinxera" i ha avisat que si es repeteixen les eleccions l'escenari no canviarà, tret que Ciutadans obtingui més bons resultats i sigui decisiu. "Si ells no assumeixen un canvi d'etapa i segueixen, poden bloquejar la situació, serà complicat", ha afirmat el dirigent del partit taronja, que ha admès que ja no hi ha ni reunions ni trucades d'última hora entre els partits per intentar arribar a un acord abans de reunir-se demà amb Felip VI.

Com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que si hi ha eleccions és perquè als partits els ha faltat "sentit d'estat", i ha augurat que a l'estat espanyol no hi haurà majories absolutes en un futur proper, de manera que calen partits que s'adaptin a una nova etapa de diàleg i acord.

Tot i negar que pensin en la campanya, Ciutadans ja es prepara per a una nova cita amb les urnes on sap que un dels principals reptes serà treure's de sobre l'estigma del pacte amb el PSOE. Mariano Rajoy ja va avançar ahir que l'atac a Rivera serà un dels eixos de la seva campanya, i aquest dilluns el coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ja els animava a presentar-se en coalició. "Ens preocupa que Rajoy i el seu equip tinguin com a principal enemic Ciutadans en lloc del separatisme, la corrupció i el populisme", ha respost Villegas.

Comptes "legals"

Villegas també s'ha referit a les informacions que han aparegut els últims dies sobre un possible ús de subvencions municipals per pagar crèdits dels partits, un extrem que ha negat. "Ni un euro d'aquests comptes ha sortit cap a comptes del partit", ha afirmat Villegas, que ha justificat que ell tingui accés als comptes territorials dels partits. Segons Villegas, amb aquesta estratègia pot controlar les finances dels grups i evitar "que passi com a altres partits, que t'imputen nou dels deu regidors".

stats