Política 13/10/2012

Ciutadans crida a una gran manifestació per la unitat d'Espanya el dia de la Constitució

Rivera confia en una gran mobilització el 6 de desembre "per la convivència i la unió" i assegura que convidarà Artur Mas a ser-hi

Efe
1 min
Albert Rivera, durant la presentació del lema de campanya de C's, "Millor units"

BarcelonaEl president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha fet aquest dissabte una crida a una "una gran mobilització" el 6 de desembre, dia de la Constitució. "Demanarem al president entrant de la Generalitat que se sumi i celebri aquesta festivitat", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha venut la convocatòria com una oportunitat per celebrar "una gran festa del dia de la Constitució, de la convivència i la unió".

En contraposició amb aquest lema, ha criticat que Artur Mas presideixi un Govern "d'una part de Catalunya contra una altra", en clara al·lusió al fet que l'executiu català no celebrés ahir el Dia de la Hispanitat ni enviés cap representant als actes institucionals a Madrid.

Rivera ha defensat que C's treballarà amb altres entitats per tirar endavant la convocatòria de manifestació del proper 6 de desembre i ha recriminat obertament al PSC que fos el gran absent en la manifestació contra la independència que va celebrar-se a Barcelona amb motiu del Dia de la Hispanitat.

"Hi havia gent socialdemòcrata, gent de centre-esquerra que ens preguntava on eren els dirigents del PSC", ha dit, recordant que els socialistes sí que van anar, en canvi, a la mobilització de la Diada l'11 de setembre.

El líder de C's no ha entrat en la guerra de xifres de la manifestació del 12 d'octubre a Barcelona, tot i defensar-ne l'èxit de participació sense tenir "cap suport" fora de la feina feta pels convocants.

També s'ha referit a l'agressió que van patir un pare i un fill que anaven a aquesta manifestació i ha demanat que la justícia actuï al més aviat possible contra els "encaputxats suposadament separatistes" que van agredir-los.

stats