NOU PARLAMENT

La composició del grup mixt

C's demana a PSC i PP que els cedeixin dos parlamentaris per deslliurar-se de Laporta

Critiquen que el reglament del Parlament fa possible que Solidaritat pugui presentar iniciatives legislatives a la cambra a favor de la independència en nom del grup mixt

Ciutadans ha demanat a PSC i a PPC que els cedeixin dos diputats al Parlament i poder formar així un grup propi sense haver de dependre ni estar sotmès a Solidaritat Catalana. Així ho han explicat fonts de Ciutadans a l'ACN. De fet, la formació liderada per Albert Rivera haurà de compartir al grup mixt els seus tres escons amb els quatre de Joan Laporta. Ciutadans critica que el reglament del Parlament fa possible que Solidaritat pugui presentar iniciatives legislatives a la cambra a favor de la independència, per exemple, en nom del grup mixt, encara que no tots els seus diputats hi estiguin a favor i després puguin votar-la en contra. Pot presentar-la perquè té majoria dins del mixt.

En concret, l'article 24.2 del reglament del Parlament assenyala que "en les iniciatives per a les quals aquest reglament exigeix la signatura dels portaveus dels grups parlamentaris, la del grup mixt únicament es compta si és constituït per un mínim de cinc membres i si acredita el suport de la majoria del grup". D'aquesta forma, Solidaritat podria presentar propostes perquè té majoria en el grup i perquè aquest mateix grup al complet està format per set diputats. Ciutadans podria votar després en contra de les propostes de Solidaritat a la cambra, però considera que aquesta normativa és una 'anomalia'.

Davant d'aquesta situació, Ciutadans ha reclamat a PSC i PP català que li cedeixin dos diputats per poder fer un grup propi i funcionar de forma separada de Solidaritat. Les fonts consultades han explicat que ara estan a l'espera de que els donin resposta.

Per altra banda, les fonts de Ciutadans han explicat que si no aconsegueixen que se'ls cedeixin aquests dos escons, plantejaran a la mesa del Parlament que s'adeqüi el reglament a "la realitat del grup mixt actual al que ja fan altres cambres i és que els partits funcionen de forma independent". Això significaria una reforma del punt 24.2 del reglament del Parlament.

Fonts de Ciutadans també han explicat a l'ACN que han mantingut contactes amb Solidaritat sobre el repartiment de càrrecs al grup mixt, però que no han mantingut més converses des del moment en què, segons C's, el partit de Laporta percep el grup mixt com un grup de minories i majories. De fet, Ciutadans considera que no poden estar sotmesos a Solidaritat.

Més continguts de