Política 23/11/2012

Ciutadans demana "capgirar el país democràticament" el 25-N

Albert Rivera demana el vot de socialistes i populars desencantats i afirma que Ciutadans és "la garantia d'un canvi, d'una revolució ciutadana"

Efe / Acn
2 min
Rivera, durant l'acte final de campanya a Gavà / ACN

GavàEl candidat de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha reclamat aquest divendres en el tancament de campanya a Gavà el vot pel seu partit per fer capgirar Catalunya democràticament en les eleccions de diumenge que ve, 25 de novembre. "S'ha de fer un canvi en aquest país. Ciutadans és un mecanisme d'autodefensa davant uns partits que han confós la democràcia amb la partitocràcia, alguns fins i tot amb una cleptocràcia", ha afirmat el dirigent de C's.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha tancat de campanya en un dels feus de Ciutadans, Gavà, on duplica la mitjana de percentatge de vot respecte a la resta de Catalunya, i on des del 2007 té representació a l'ajuntament. El candidat ha deixat clar que el seu partit és l'única opció per realitzar una revolució democràtica i ha criticat la resta d'opcions polítiques per no intentar canviar res després d'anys de "corrupció i desafecció política".

Sobre el PSC, Rivera ha destacat que no tenen projecte i "no saben què volen ser de grans", ja que s'abstenen davant la possible separació i donen aixopluc als independentistes, i ha reclamat el vot dels socialistes desencantats. També, respecte del PP, ha dit que no fa oposició a Catalunya perquè està governant al costat de CiU, amb l'aprovació dels pressupostos i lleis, "tot i que fa 15 dies que dissimulen i lluiten".

"Som la garantia d'un canvi, d'una revolució ciutadana. La idea de Ciutadans té ara el seu moment i, per més que frenin, la voluntat popular serà imparable. El que està dient Ciutadans és allò que està dient el carrer", ha opinat Rivera. De la mateixa manera, el líder de C's ha vaticinat "un dia històric" el 25 de novembre per a la seva formació, i ha destacat que les enquestes només coincideixen en una cosa, que el seu partit duplicarà o triplicarà els resultats.

"Qui vulgui que tot segueixi igual té molts partits per votar, però qui vulgui un canvi i que els ciutadans siguin protagonistes d'aquest país, que voti Ciutadans", ha sentenciat el cap de llista de C's.

Al principi del míting, un altre membre de la llista, Miguel García –penúltim de la llista per Barcelona– ha qualificat de "cop d'estat com el de Tejero" la proposta de referèndum independentista del president Artur Mas. Segons ell, el tinent coronel de la Guàrdia Civil va fer un cop d'estat amb "tricorni" i Mas el farà amb "corbata".

stats